GÜNEKAB (Güney Edirne Katı Atık Birliği)’ın Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi’nin açılışı, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Ankara’da yapılan toplu açılış töreniyle gerçekleştirildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından gerçekleştirilen açılışa, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı, Yenikarpuzlu Belediye Başkanı Ufuk Atalay, Yenimuhacır Belediye Başkanı Recep Ordu, il genel meclisi üyeleri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Yapılan canlı bağlantıda Başbakan Ahmet Davutoğlu, Keşan’a selam ve saygılarını sunarken, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, "Serhat Şehri Edirne’den halkımızın selam ve saygılarını iletiyorum. Böyle güzel bir hizmeti sayenizde hizmete açıyoruz. Bu vesileyle üç ilçenin, Keşan, İpsala ve Enez ile 4 beldenin ve 84 köyün katı atığını bir araya getirecek ve bertaraf edecek bir tesisin açılışı dolayısıyla huzurlarınızdayız. 18 ayda tamamlanan bu tesis bugün sayenizde hizmete açılacaktır. Saygılarımı sunuyorum. Hayırlı olsun" dedi.

Vali Şahin’in konuşmasının ardından tüm konuklar tarafından temsili açılış kurdelesi kesildi ve tesisin açılışı gerçekleştirildi. Toplu açılış töreninde, Keşan ile birlikte Düzce Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi olmak üzere bazı başka tesislerin açılışları da gerçekleştirildi ve hibe çöp kamyonlarının anahtarları belediyelere Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından teslim edildi.

Keşan’ın Paşayiğit Mahallesi sınırları içindeki Kocayarma Devlet Ormanı mevkiinde, 160 bin 400 metrekarelik bin 578 nolu parselde kurulan ve şu anda yapımı yüzde 95 oranında bitmiş olan tesiste, idari bina, tıbbi atık sterilizasyon ünitesi, kantar, atölye binası, su deposu, trafo, jeneratör, tekerlek yıkama ünitesi, sızıntı suyu havuzu ve düzenli depolamanın yapılacağı lotlar yer alıyor.