Trakya Üniversitesi, Karakasım ve Tayakadın’daki öğrenciler, Edirne Katı Atık Birliği’nin hayata geçirdiği Katı Atık Düzenleme ve Bertaraf Tesisleri’ni gezdi.

Edirne’de 60 yıllık vahşi depolamaya son verecek olan Katı Atık Düzenleme ve Bertaraf Tesisleri’ni Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim görevlileri Doç. Dr. Eylem Bayır, Yrd. Doç. Dr. Musa Uludağ, Tayakadın Şehit Cem Havale İlkokulu Müdürü Ebru Durel, üniversite öğrencileri ve ilkokul öğrencileriyle birlikte ziyaret etti.

Edirne Belediyesi Meclis Üyesi Mahmut Keskin, öğrencilere kısa bir süre sonra hizmete girecek Edirne’deki çok önemli bir ihtiyaca verecek olan tesis hakkında bilgi verdi. Öğrenciler, tesisi büyük bir merakla incelerken, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim görevlileri Doç. Dr. Eylem Bayır, Yrd. Doç. Dr. Musa Uludağ ve Tayakadın Şehit Cem Havale İlkokulu Müdürü Ebru Durel, Katı Atık Düzenleme ve Bertaraf Tesisleri’ni çok beğendiklerini söylediler.

Katı Atık Düzenleme ve Bertaraf Tesisleri’nin çevre dostu bir tesis olduğunu ifade eden Doç. Dr. Eylem Bayır, “Fakültemizde eğitim gören üniversite öğrencileri ve Tayakadın Şehit Cem Havale İlkokulu ile Karakasım İlkokulu öğrencileri ile birlikte buraya geldik. Amacımız çocuklara çevre bilincini aşılamak. Yeni yapılan tesisi çok beğendik. Biriken çöplerden sızan suların doğaya karışmayacağını ve çöpten bir süre sonra elektrik üretileceğini öğrendik. Emeği geçen herkese teşekkürler” dedi.