Edirne’nin Keşan ilçesinde Keşan Belediyesi bünyesinde taşeron firmaların çalıştırdığı sözleşmeli işçilere yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri verildi.

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nu kapsamında, Keşan Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Ayşegül Arslan Aydın ile Özel bir firmaya ait İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Abidin Engin Koç tarafından verilen seminer, Keşan Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi ve gün boyu sürdü.

Seminerde; iş kazaları, çalışılan yerlerde alınması gereken tedbirler, işverenin ve işçinin sorumlulukları, çalışma sırasında yaşanan risk ve sorunlar gibi konular ele alındı. Seminer sonrası bilgi veren Keşan Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Ayşegül Arslan Aydın, bu tür eğitimlerin önemine dikkat çekerek, değişik alanlarda çalışan personelin iş güvenliği risklerini de öğrenmesinin önemli olduğunu söyledi.

Her bireyin huzurlu bir şekilde çalışma hayatını sürdürmesine Keşan Belediyesi olarak büyük önem verdiklerini ifade eden Arslan Aydın, iş hayatındaki en basit tedbirsizliklerin bile büyük sıkıntılara yol açabildiğine dikkat çekti. Aydın, "Hiç kimse iş kazasına uğramak istemez. Bu yüzden çalışanlar işlerini büyük bir dikkatle yapmalıdır. Bunu yanında elbette yöneticiler de gerekli tedbirleri alacak ve bu konularda eğitimleri verecek. Kazalar, alınacak basit önlemlerle engellenebilir" dedi.