Saadet Partisi Edirne İl Kadın Kolları, parti binasında yaptıkları basın açıklamasıyla İsrail’in Mescidi Aksa’ya yönelik saldırılarını kınadı.

Mescidi Aksa’ya yapılan saldırılara sessiz kalan uluslar arası kamuoyunu da şiddetle kınadıklarını belirten Saadet Partisi Edirne Kadın Kolları Başkanı Güler İriş, Mescidi Aksa’nın sadece Filistinlilere ait olmadığını vurguladı. Müslümanların ilk kabesi olan Mescidi Aksa’ya 1967’den beri ilk kez hem de postallarıyla giren İsrail’in bu saygısızlığının kabul edilemeyeceğini ifade eden İriş, "İsrail’in bu alçak tavrını lanetliyor, bu alçaklık karşısında gereken tepki ve kararlılığı ortaya koymayan uluslararası kamuoyunu kınıyoruz. Bu saldırılar bir kez daha göstermiştir ki İsrail konusunda söz biteli çok olmuştur. Artık lafla peynir gemisi yürümüyor. İsrail sözden değil güçten anlar. Tam tersine cılız açıklamalar, sözde kınamalar, bugün de Mescidi Aksa baskınında görüldüğü gibi İsrail’i daha fazla cesaretlendirip, daha fazla pervasızlaştırıyor. Filistin konusunda, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescidi Aksa konusunda Filistinliler değil bütün İslam dünyası imtihandan geçmektedir. İslam ülkelerinin yöneticileri, İsrail karşısında ortaya koydukları duyarsızlığın hesabını ne ümmet önünde ne de tarih önünde veremeyecektir. Tarih boyunca İslam’ın bayraktarlığını yapmış bir milletin evladı olarak içimiz kan ağlamaktadır" dedi.

İslam coğrafyasında bitmeyen kan ve gözyaşının en önemli sebebinin Müslümanların ümmet bilincinde olmaması olduğunu öne süren İriş, insanların zulüm karşısında susarak zulme ortak olmamaları gerektiğinin altını çizdi.