Edirne Merkez Şehitasım İlkokulu, ’Spirit of Hope ’ (Umut Ruhu) adlı Comenius çok taraflı okul ortaklıkları projesi kapsamında, Avrupa’nın başarılı projelerinden biri olarak seçilerek Avrupa kalite etiketi ile ödüllendirildi.

Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Şehitasım İlkokulu’nun, Eylül 2012’de başlayan Spirit of Hope (Umut Ruhu) adlı Comenius çok taraflı okul ortaklıkları projesini yürüttüğü kaydedildi. İngiltere, Fransa, Hollanda, İspanya, İtalya, Danimarka, Norveç, Hırvatistan, Romanya ve Polonya’nın aralarında bulunduğu 12 ülkenin katılımı ile gerçekleşen Umut Ruhu Projesi dahilinde okul idareci, öğretmen ve öğrencilerin, Hırvatistan, İngiltere, Romanya, Norveç, Fransa ve İtalya’da proje toplantılarına katılarak Türkiye’yi başarıyla temsil ettikleri bildirildi.

Proje ile öğrenciler ve eğitim personeli arasında Avrupa kültür ve dil çeşitliliği ile değerleri hakkında bilgi ve anlayış oluşturma, işbirliğini güçlendirme, aktif bir Avrupa vatandaşı olma yolunda öğrencilerin kişisel gelişimleri için gerekli olan temel becerileri ve yeterlilikleri edinmeleri amaçlandığı, amaçların başarıyla gerçekleştirildiği kaydedildi.

Şehitasım İlkokulunun Spirit of Hope (Umut Ruhu) adlı projesi, e-twinning ulusal destek servisi tarafından başarılı projelerden biri seçilerek, geçen yıl ulusal kalite etiketi ile bu yıl ise Avrupa’nın başarılı projelerinden biri olarak seçilirken, Avrupa kalite etiketi ile ödüllendirildi.