Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da her yıl düzenlenen kermese gönderdiği yöresel ürünlerle katkı yapan Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçiliği’nden teşekkür mektubu geldi.

Uluslararası Kadın Kulübü’nün 20 yıldır Sofya’da gerçekleştirdiği yardım amaçlı kermese daha önceki yıllarda olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti adına Sofya Büyükelçiliği iştirak etti. Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EDESOB), Sofya Büyükelçiliği’nin bildirisi üzerine Türkiye Cumhuriyeti standında sunulmak üzere Edirne’ye ait yöresel ürünler göndererek kermese katkı sağladı. Bu yıl da Edirne’nin yöresel ürünleri ile katkı sağlayan EDESOB’a Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçiliği’nden teşekkür mektubu geldi.

EDESOB Başkanı Emin İnağ, "Düzenlenen kermes ülkemizin ve özellikle Edirne’mizin tanıtımı açısından büyük önem taşıyor. Sofya’da temsilcilikleri bulunan tüm ülkelerin katıldığı geniş kapsamlı bir kermes organizasyonu yapılıyor. EDESOB adına bizzat katıldığımız sergide ülkemiz ve Edirne’miz adına gurur dolu anlar yaşadık. Bu yıl da EDESOB olarak yöresel ürünlerimiz ile desteklediğimiz kermesin ardından Sofya Büyükelçiliğimizden teşekkür mektubu aldık" dedi.

Kermesin Türkiye’nin ve yöresel bazda Edirne’nin tanıtımı için önemli bir etkinlik olduğunu belirten EDESOB Başkanı Emin İnağ katkı sağlayan esnaf ve sanatkarlara teşekkür etti.