Trakya çiftçisi, baharın gelmesiyle birlikte hasat öncesi buğday tarlalarını gübreleyerek verimin yüksek olması için mesai harcıyor.

Sabahın erken saatlerinde buğday tarlalarına giden çiftçiler, Nisan yağışları başlamadan verimin artması için gübreleme işlemini yapmaya başladı. Gübreleme işleminin ardında yağışa ihtiyaç olduğunu ifade eden köylüler, buğday ve arpayı gübrelemedikleri taktirde buğday tanelerinin ufak olduğunu belirtiyor.

Edirne’nin Süloğlu ilçesine bağlı Arpaç köyünde çiftçilik yapan İbrahim Yiğit, verimin yüksek olması için hasat öncesi son gübreyi buğday tarlasına attıklarını belirterek, “Baharın gelmesiyle birlikte son gübremizi buğday tarlama atıyorum. Şu anda buğday tarlasına üre gübre atıyoruz. Devlet kontrolünde aldığımız bir gübredir üre. Verimin yüksel olması için dönümüne 20 kilogram üre gübresi atıyoruz. Zararlı otlardan korunmak için tarlamızı ilaçlama da yapacağız. Haziran ayında Allah nasip ederse emeğimizin karşılığını alacağız. Allah emeğimizin karşılığını verir inşallah” dedi.