Türk Şehitlikleri İmar Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Muhittin Arel ve Vakıf Müdürü Muhiddin Kazancı, Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Nermin Vardar ve Yardımcısı Faruk Çiftçi, Aile ve Sosyal Politikalar Edirne İl Müdürü Bilgin Özbaş’ı makamında ziyaret etti.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunan Vakıf Temsilcileri Çanakkale’den sonra Türkiye’nin en büyük şehitliği ve abidesi olacak olan Asker Hastanesi Şehitliği’nin yapım aşamaları hakkında da İl Müdürü Bilgin Özbaş’la görüş alışverişinde bulunarak, Türk Şehitlikleri İmar Vakfı hakkında bilgi verdi.

Türk Şehitlikleri İmar Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Muhittin Arel, "Bu toprak parçasının nasıl vatan haline getirildiğini ve nasıl Türkiye Cumhuriyeti olduğunu Türkiye Cumhuriyeti’nin de ilelebet payidar kalması için geçmişte büyüklerimiz hangi fedakarlıkları yaptığını gelecek kuşaklara anlatmak ve öğretmek açısından bu şehitliğin vazgeçilmez olduğuna inanıyoruz. Bu amacı gerçekleştirmek adına gece gündüz demeden soğuk ve yağmura rağmen çalışmalarını sürdüren başta Edirne Şehit Aileleri Dernek Başkanı A. Nermin Vardar, Başkan Yardımcısı Faruk Çiftçi ve emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Yardımcısı Faruk Çiftçi ise "Yapmış olduğumuz incelemeler neticesinde 1889 yılında kurulan Edirne Askeri Hastanesi’nde özellikle 1913-1915 Balkan Savaşları döneminde ve 1917-1918 yıllarında Çanakkale Harbi’nde yaralanıp bu hastaneye tedavi için getirilen ve burada şehit düşen ecdadımızın isimlerine rastladık. Arşivdeki incelemeyi derinleştirdiğimizde tespitlerimize göre 5 bin 3 kahraman ecdadımızın şu anda askeri hastanenin karşısında olan askeri mezarlığında yattığını gördük. Şimdi biz buraya kısmet olursa Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak gönüllü vatandaşlarımızın, belediyemizin, Türk Şehitleri İmar Vakfı’nın ciddi destekleriyle 5 bin 3 kahraman ecdadımızın hatırasını yaşatmak, onların isimlerini yaşatmak üzere bir abide dikmek için yola çıktık. 26 Mart Balkan Savaşı Şehitlerini Anma Günü’ne yetiştirmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Türk Şehitlikleri İmar Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Muhittin Arel ve Vakıf Müdürü Muhiddin Kazancı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş’a şehitlik düzenlemesi ile ilgili gayretlerinden dolayı teşekkür etti.