Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Edirne İl Müdürlüğü, torba yasa ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Edirne Serbest Muhasebe ve Mali Müşavirler Odası (ESMMMO) toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirmeye, SGK Edirne İl Müdürü Hayrettin Karbuz, ESMMMO Başkanı Kenan Karakuş, muhasebeciler, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

ESMMMO Başkanı Kenan Karakuş, bilgilendirme seminerinde yaptığı açılış konuşmasında, toplantının konusunun 6552 sayılı yasa ile düzenlenen bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile ilgili olduğunu söyledi. Karakuş, “siz katılımcılara SGK konularıyla ilgili detaylı bilgiler verilecektir. ilk önce bağımsız denetim ile ilgili olarak katıldığım başkanlar kurulu toplantısında bize ifade edilen, TÜRMOB Ankara Üniversitesi ve Işık Üniversitesi ile eğitim anlaşması yapmış bulunmaktadır. Bununla ilgili detaylı bilgi Odamız sitesinde mevcuttur. Yarın sabah çorlu’ da Trakya Odaları başkanları olarak toplanarak birlikte hareket etme kararı alacağız. Toplantıda alınan kararlarımız sizlerin bilgisine sunulacaktır” dedi.

Sosyal Güvenlik Edirne İl Müdürü Hayrettin Karbuz, 6552 sayılı Kanun kapsamında prim borçlarının yeniden yapılandırmasına dair Kanun 01 Ekim tarihi itibariyle yürürlüğe girdiğini belirterek, “amacımız Kurumumuza borcu bulunan tüm paydaşlarımızın 6552 sayılı Kanundan faydalanmalarını sağlamaktır” dedi.

İl Müdürlüğü olarak tüm başvuru süresince yapacakları çalışmalarla hizmet sundukların kesimin tamamına ulaşarak katılımın en üst seviyeye çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden Karbuz, “bu hedefimizi gerçekleştirirken en büyük görevin başta sizlere düştüğünün bilincindeyiz. Öyle ki bir sigortalımızın bile bilgi eksikliğinden dolayı Kanundan faydalanmaması bizim için kayıp olacaktır. Borcu olan vatandaşlarımızın 6552 sayılı kanunun başvuru tarihlerini kaçırmadan bu ödeme kolaylığından yararlanmaları avantajlarına olacaktır. Prim borçlarından dolayı sağlık hizmetlerinden faydalanamayan 4/b, EK-5, Ek-6 ve Kanunun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının G bendine tabi genel sağlık sigortalıları; yapılandırıldığı tarihten sonraki cari aylardan 60 günden fazla prim borçlarının bulunmaması, yapılandırılan borçlarının ilk taksitini ödemeleri ve yapılandırmanın ihlal edilmemesi kaydıyla kendileri ile bakmakla yükümlü olduğu kişiler, genel sağlık sigortası kapsamında sağlık hizmetlerinden yararlanacaklardır. Ayrıca borçlarını yapılandıran işverenler, borcu yoktur yazısı alabilecek, bu borçlarından dolayı icra takibi ve haciz işlemlerine uğramayacak, teşviklerden yararlanabileceklerdir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Denetmen Gökhan Özpıranga yasa tasarısı ile ilgili yapılan değişiklikleri ve kolaylıkları katılımcılara anlattı.