Yerel medya ve bloglar aynı platformda, ’Blobr’ da buluşuyor.

Basın yayın alanında yürüttüğü faaliyetlerin yanı sıra yeni medya alanında gerçekleştirdiği çalışmalarla da öncü kurum olmayı hedefleyen Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) yeni bir projeye daha imza atıyor. BYEGM yerel medya ve blog yazarları ile birlikte Türkiye’de içerik üreticilerine katkı sağlamak amacıyla Blobr projesini hayata geçiriyor.

DİŞLİOĞLU: "YERELDE KALMAYIN DAHA ÇOK KİŞİYE ULAŞIN"

Edirne Basın-Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Fikret Dişlioğlu, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün, yerel haber siteleri, bloglar ve portalların güçlerini birleştirerek geniş kitlelere ulaşmalarını sağlayacak proje hakkında bilgi verdi.

Dünyada başarılı örnekleri olan ve Türkiye’de ilk olacak projenin, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirildiğini belirten Dişlioğlu, "Blobr projesi dijital ortamda kaliteli içerik üreten yerel medyanın ve blogların sesini tüm Türkiye ve dünyaya daha iyi duyurabilmesini, daha geniş kitleler tarafından takip edilebilmesini sağlamayı amaçlıyor. Başlangıçta Türkiye sonrasında ise tüm dünyaya seslenmeyi amaçlayan bütünleştirici proje ’Blobr’ ile internet ortamında içerik sağlayıcıların kaliteli içeriklerini tek bir platformda tanıtarak ziyaretçi sayılarını artırması da hedefleniyor. Blobr’a dahil olan yerel haber siteleri, bloglar ve portallar bu sayede kendilerini seslerini geniş kitlelere duyurabilecek ve tanıtabilecek" dedi.

"YEREL MEDYA SESİNİ TÜM TÜRKİYE’YE DUYURABİLECEK"

İl Müdürü Fikret Dişlioğlu, Blobr’a dahil olan yerel medya sitelerinin, hem kendilerini hem de yörelerini daha geniş kitlelere tanıtmak ve duyurmak imkanına sahip olacaklarını belirterek, sistemde yer alan sitelerin Blobr’da bulunan diğer tüm sitelerden de ziyaretçi kazanmaya başlayacaklarını düşündüğünü söyledi.

Dişlioğlu ayrıca, Türkiye’de içerik üretimine katkı sağlamayı amaçlayan Blobr projesi ile internet ortamında, medyadan spora, ekonomiden modaya, edebiyattan sinemaya çok sayıda ve farklı alanlarda hizmet sunan yerel haber sitelerinin, blogların ve portalların nitelikli içeriklerinin bir arada olmasının avantajlarından bahsetti.

4 bine yakın blog, 3 bin yerel haber sitesi ve portalın yer aldığı platforma https://blobr.com adresinden ulaşılabileceğini kaydeden Dişlioğlu, İl Müdürlüklerinin görev alanına dahil olan Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da bulunan basın yayın kuruluşlarının, haber sitelerinin, blogların ve portalların daha geniş kitlelere ulaşma konusunda bu sayfadan istifade etmelerinin bölgenin tanıtımına da önemli katkılar sağlayacağını sözlerine ekledi.