Melek Hatun Anaokulu’nda “0-18 Yaş Aile Eğitimi” sertifika programı ve “Geri Dönüşüm Projesi” sergisi gerçekleşti.

Programa, Vali Süleyman Tapsız’ın eşi, İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Ayşe Tapsız, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Bayır, İl Milli Eğitim Şube Müdürü H. Hüseyin Oduncu, Karaman Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Küçük, Karaman Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Yaşar Göktepe, akademisyenler, okul idaresi, öğretmenler, veliler ve davetliler katıldı.

Program, geri dönüşüm projesi sergi açılışı ile başladı. Sergiyi gezen katılımcılar projeler hakkında Melek Hatun Anaokulu Müdiresi Nurcan Özçelik tarafından bilgi aldı.

Daha sonra, 14 hafta boyunca 0-18 Yaş Aile Eğitimi gören velilere sertifikaları takdim edildi.

Sertifika töreninde konuşan Tapsız, emeği geçenlere ve katılan annelere teşekkür etti.

Babaların da böyle bir eğitim görmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Tapsız, şunları söyledi;

“Aslında buradaki aile eğitimi. Keşke imkan olsa babalarda katılsa. Çünkü baba da evde kilit rol oynuyor. Bu eğitimler mesai dışına taşınarak anne ve babalar katılması gerekiyor. Babaları es geçmeyelim.

Eğitimlerde konular çok güzel. Çok isabetli konular hakkında eğitimler verilmiş. Hepimizin katılması gereken eğitimler. Hedef kitle çok güzel seçilmiş. Sizlerin katıldığına çok sevindim. Fakat bu eğitimlerin devamı olması gerekiyor katılamayan aileler için. İleriki sezonlarda sertifikalı eğitimler devam eder inşallah.”

Program, toplu fotoğraf ve ikram ile sona erdi.