Gençleri Siyer-i Nebi heyecanı sardı. Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen ve Gençleri Efendimiz’in (S.A.V.) ahlâkı ile buluşturmayı hedefleyen Siyer-i Nebi Yarışması, Türkiye genelinde 81 il ve bir çok ilçedeki 3500 merkezde yapıldı. Sınava giren 150 bin genç, Dr. Mehmet Sürmeli’nin GAYE İNSAN HZ. MUHAMMED (S.A.V.) isimli kitabından çoktan seçmeli 80 soru için 110 dakika süre ile Efendimiz’i daha iyi tanımış olmanın heyecanını yaşadı. Hz. Peygamberini en iyi tanıyan 81 il birincisi Umre’ye giderken, birinci olan 6 bin TL ücretle ödüllendirilecek.

Karamanda 4 lisede ve yine İlçelerde gerçekleştirilen yarışmaya yoğun katılım sağlandı. Yarışma öncesi AGD ve MGV Genel Başkanı Salih Turhan ve AGD Karaman Şube Başkanı Şabettin Gezen başarı dualarını mesajla öğrencilere ilettiler.

SONUÇLAR MEKKE’NİN FETHİ PROGRAMINDA AÇIKLANACAK

Sınava giren 150 bin genç, Dr. Mehmet Sürmeli’nin “Gaye İnsan Hz. Muhammed (S.A.S.)” isimli kitabından çoktan seçmeli 80 soru için 110 dk. Süre ile Efendimizi daha iyi tanımış olmanın heyecanını yaşadı. Sınav sonunda ise gençleri büyük ödüller bekliyor. Ödüller iki aşamalı olacak ve her il birincisine umre ödülü verilecek. Siyer-i Nebi Yarışmasının sınav soru cevapları 22 Aralık Pazartesi Saat 21.00 de AGDTV’de (http://www.agdtv.net/) canlı olarak duyurulacak. Sınav sonuçları İlimizde de 31 Aralık gecesi Kazımkarabekir Spor Salonunda açıklanacak.

 81 LİSE ÖĞRENCİSİ UMRE’YE GİDECEK

Yarışmada Türkiye genelinde ilk ona girenlere ise Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkezince para ödülleri verilecek. 81 il birincisinin umreye gönderileceği Büyük Sınav Sonunda, Türkiye birincisine 6 bin TL, ikinciye 4 bin TL, üçüncüye 3 bin TL, dördüncüye 2 bin TL ödül olacak. 5’inciden 10’uncuya kadar olan gençlere tablet bilgisayardan kitap setlerine kadar hediyeler verilecek. Buna göre beşinciye lap top bilgisayar, altıncıya Ipad new, yedinciye cep telefonu, sekizinciye fotoğraf makinesi, dokuzuncuya MGV Yayınları Seti, onuncuya ise Özel Kitaplık armağan edilecek.

Karaman’da ise başta Umre ödülü olmak üzere yine birçok ödül sahipleriyle buluşacak.