Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ), Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı  (ÖYP) kapsamında araştırma görevlileriyle ikinci toplantısını yaptı. İlk toplantısını 15 Ocak 2013 Salı günü Ankara’da gerçekleştiren üniversite yetkilileri, ikinci istişare toplantısını İzmir’de yaptı.

Dokuz Eylül Üniversitesinde 28 Ocak Pazartesi günü gerçekleştirilen toplantıya KMÜ’nün Ege ve Dokuz Eylül Üniversitelerinde lisansüstü öğrenim gören ÖYP’li 13 araştırma görevlisi katıldı. 
KMÜ’lü araştırma görevlilerini üniversite yetkilileriyle buluşturan toplantı, KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Esengün başkanlığında, KMÜ Rektör Yardımcısı ve ÖYP Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Karataş moderatörlüğünde yürütüldü. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çevik’in de hazır bulunduğu toplantıda öne çıkan konular yolluk ve gündelikler, ÖYP ödenekleri, lisansüstü eğitim süreleri, Türkçe ve İngilizce kaynak temininde yaşanan güçlükler oldu. Ege ve Dokuz Eylül Üniversitelerinde eğitimlerine devam eden akademisyenler genel olarak çalıştıkları kurumdan memnun olduklarını da sözlerine eklediler.
Prof. Dr. Kemal Esengün, yaşanan sorunların mevzuatlar çerçevesinde çözülebileceğini ifade ederek KMÜ’lü genç akademisyenlere her zaman yanlarında olduklarını söyledi ve “Üniversite yöneticileri olarak en büyük hedefimiz Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesini, iyi yetişmiş dinamik akademisyenlerle bir marka haline getirmektir.” diye konuştu.
KMÜ Rektör Yardımcısı ve ÖYP Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Karataş ise ÖYP’li araştırma görevlilerinden bulundukları kurumların imkânlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini istedi. Prof. Dr. Karataş, genç akademisyenlerin eğitim süreleri sona erdiğinde donanımlı ve iyi yetişmiş öğretim elemanları olarak KMÜ’ye dönmelerini ve üniversiteye bilimsel katkı sunmalarını tavsiye etti. 
Üniversite yöneticilerinin kendileriyle bir araya gelmelerini son derece olumlu bulduklarını ifade eden ÖYP araştırma görevlileri, üniversiteleriyle bir kez daha gurur duyduklarını kaydettiler.
KMÜ yöneticilerinin, ÖYP araştırma görevlileriyle son toplantısı 14 Şubat 2013 tarihinde İstanbul Üniversitesinde gerçekleştirilecek.


ÖYP Nedir?
Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP), öğretim üyesi ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla, 2547 sayılı Yüksek Öğretim Yasasının yurtdışı ve yurtiçi doktora öğrenimini kapsayan 33. ve 35. maddelerinin harmanlanması ile geliştirilmiş yeni bir modeldir. Bu modelde, bir yandan üniversitelerin bilim ve teknoloji üretme kapasitesi arttırılırken diğer yandan da öğretim üyesi yetiştirilmektedir. Yurtiçi-yurtdışı bütünleştirilmiş doktora programı olarak işleyen modelin en önemli özelliklerinden birisi, mezun olan öğretim elemanının kendi üniversitesine tez danışmanı ile hazırladığı bir araştırma projesi ile dönmesi ve orada da ortak araştırmalara devam etmesidir.