Millî Eğitim’in amaçları doğrultusunda, İmam-Hatip Lisesi öğrencilerinin çağın gereklerine göre mesleki yeterliliklerini geliştirmek ve mesleki bilgi ve becerilerinin toplumun beklentilerine cevap verecek düzeyde olması için imamlık, hatiplik ve Kur'an kursu öğreticiliği gibi dinî hizmetlerin yerine getirilmesine kaynaklık edecek gerekli bilgi ve becerilerin kazandırılmasını sağlamak amacıyla İlimiz Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğünün işbirliğinde “Mesleki Uygulama ve Staj Çalışmaları” başarıyla tamamlandı. 
Öğrencilerin okullarında aldıkları mesleki eğitimi camilerde ve Kur'an kurslarında uygulamalarını sağlayarak mesleki becerilerini geliştirmelerinde büyük katkısının olduğu bu uygulama ve çalışmaların, program dahilinde sekiz hafta boyunca devam ettiği ifade edildi. 19 Kur’an Kursu öğreticisi, 40 imam hatipten oluşan din görevlilerinin ve 28 staj sorumlusu meslek dersleri öğretmenlerinin görev aldığı program sonucunda gerçekleşen kazanımlar ise şu şekilde ifade edildi.
1. Mesleki uygulamalar öğrenciler üzerinde olumlu etki bırakacak, onların  özgüvenlerini, motivasyonlarını ve sorumluluk duygularını arttırmak.
2. Öğrenciler yeteneklerini keşfederek, mesleki yeterliliklerini ve becerilerini geliştirmek.
3. Öğrencilerin eksik yönlerini tamamlama fırsatı elde etmeleri.
4. Öğrencilerin okullarda ve staj programında öğrendikleri teorik bilgileri uygulama imkânı bulmaları. 
5. Öğrencilerin hitabet kabiliyetinin gelişerek, sosyalleşmelerine katkı sağlaması.
     Mesleki uygulama ve staj çalışmalarında ,368 erkek öğrencinin İmamlık, Hatiplik, Müezzinlik, Vaizlik- Kur’an Kursu Öğreticiliği, 272 kız öğrencinin ise Vaizelik ve Kur’an Kursu Öğreticiliği  alanlarının esas alındığı ve bu alanlarla ilgili mesleki yeterliliğe sahip öğrencilerin meslekî uygulamalarda bulunmalarının  sağlandığı vurgulandı. Programın uygulanmasında desteğini esirgemeyen İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, İl Müftülüğüne, İmam ve Müezzinlere, Kur’an Kursu Öğreticilerine, Okul İdareci ve Öğretmenlerine, Yardımcı Hizmetler Personeline, Veli ve Öğrencilere, Okul Servis Şoförlerine ve tüm emeği geçenlere teşekkür edildiği ifade edildi.