100 Yabancı Uyruklu Öğrenci Kontenjanına 447 Başvuru

KMÜ Senatosunun kararına göre 100 olarak belirlenen, yeni dönemde yurtdışından kabul edilecek yabancı uyruklu öğrenci kontenjanına 447 başvuru gerçekleşti.

KMÜ Uluslararası Öğrenci Programı Yürütme Kurulu tarafından başvuruları incelenen adaylar, 18 Ağustos Pazartesi günü Yunus Emre Yerleşkesinde yapılacak olan Uluslararası Öğrenci Programı Sınavına girecek. Sınav sonucunda yerleştirmeye hak kazanan öğrenciler 19–21 Ağustos 2014 tarihleri arasında üniversiteye kayıtlarını yaptıracak.

KMÜ’ye Yabancı Uyruklu 63 Lisans ve 37 Önlisans Öğrencisi Kabul Edilecek

Yabancı uyruklu öğrencilerden Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin İktisat, İşletme ve Kamu Yönetimi bölümlerine 10’ar, Kamil Özdağ Fen Fakültesinin Matematik bölümüne 5, Edebiyat Fakültesinin Türk Dili ve Edebiyatı ile Tarih bölümlerine 6’şar, Sosyoloji bölümüne 3 ve Arkeoloji bölümüne 2, Mühendislik Fakültesinin Biyomühendislik bölümüne 3, Gıda Mühendisliği bölümüne 2 ve Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümüne 1, Sağlık Yüksekokulunun Hemşirelik bölümüne 5 olmak üzere toplam 63 lisans öğrencisi kabul edilecek.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun Çocuk Gelişimi, Diyaliz, Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon, Yaşlı Bakımı ve Evde Hasta Bakımı programlarına 4’er, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunun Bankacılık ve Sigortacılık, Lojistik, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programlarına 2’şer, Turizm ve Otel İşletmeciliği programına 1, Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulunun Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama ile Yerel Yönetimler programlarına 4’er, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı programına ise 2 olmak üzere toplam 37 önlisans öğrencisi kabul edilecek. Böylece toplamda 100 yabancı uyruklu öğrenci, KMÜ’de öğrenim hakkı kazanmış olacak.

En Çok Başvuru Suriye ve Azerbaycan’dan

Yabancı öğrencilerin uyruklarına göre dağılımına bakıldığında en çok başvurunun 112 başvuru sayısı ile Suriyeli ve 107 başvuru ile Azerbaycanlı öğrencilere ait olduğu görüldü. Üçüncü sırada ise 70 başvuru ile Türkmenistan yer aldı. Bu başvurularla birlikte diğer başvurular ise şu şekilde gerçekleşti: 112 Suriye, 107 Azerbaycan, 70 Türkmenistan, 33 Türkiye (lise öğrenimini yurt dışında bitiren), 32 Afganistan, 18 Tacikistan, 14 Almanya, 6 Filistin, 6 Hollanda, 5 Fas, 4 Bulgaristan, 4 Irak, 3 Bosna-Hersek, 3 Özbekistan, 2 Burkina Faso, 2 Fransa, 2 İran, 2 Mısır, 2 Suudi Arabistan, 2 Uganda, 2 Ürdün, 1 Burma, 1 Çad, 1 Endonezya, 1 Etiopya, 1 Gana, 1 Gine, 1 Kazakistan, 1 Kırgızistan, 1 Malavi, 1 Moritanya, 1 Orta Afrika Cumhuriyeti, 1 Rusya, 1 Tayland, 1 Tunus, 1 Yemen ve 1 Zambia.