Azimle çalışan, elinden hiçbir zaman kitabı düşürmeyen 58 yaşındaki  Mükremin Kızılca, ileri yaşına rağmen bu yıl üniversiteye adımını attı.
Karaman’ın Güneyyurt Beldesi, Pınargözö mahallesi doğan Kızılca, üniversiteye adım atmanın duygularını paylaştı. Kızılca;  
“İlkokulu Güneyyurtta bitirdim. Nerede nasıl okumaya devam edeceğimizi düşünüyorduk, bizim için okumak ne kadar önemliyse para bulmakta o kadar önemliydi. O halde kitap defter forma parasını bulamazsak beşinci sınıftaki diğer arkadaşlar gibi orta okula gitmeyecektim. 
Ancak bir meraklı olarak ortaokulda lisede üniversitede ne okunur hep merak ettim, kendi kendime İngilizce öğrendim bir köyde yıllık arpa ücretiyle durduğum imamlık sırasında diyanet bünyesine geçmeği kadrolu imam olmayı çok istedim ama olmadı. daha önce bitirdiğim kuran kursu belgeleri işe yaramadı Ankara’dan bir kurs diploması daha aldım ama oda işe yaramadı. 1984’e kadar süren hasbi imamlık ve kuran kursu hocalığım kadrosuz köy kalmayınca bitti.
Emekli olarak işimi çocuklarımdan birine devrettiğim 2010 yılına kadar kendi tekstil şirketimi yöneterek hayatın en tecrübeli yıllarını kazandım.
Borç harç alacak verecek derken dışarıdan bitirmeye bile fırsat bulamadığım okulları nasıl bitireceğimi düşündüm orta ve liseyi dışarıdan bitirerek 2013 yılında YGS’den yeterli puanı alınca Anadolu üniversitesi İlahiyat fakültesine kaydoldum, şimdi eskisinden daha da mutluyum.”dedi.