Karaman Lisesi'nde açılış, sunum ve okul tanıtımlarını içeren Ortaöğretime Uyum Programı düzenlenlendi.
Uyum programına İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve çok sayıda veli ile birlikte öğrenci katıldı.

Uyum programında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Sultanoğlu, okulların sadece akademik eğitim vermediğini söyleyerek şunları kaydetti: "Okullarımız, çocuklarımızı okuldan sonraki hayata hazırlamayı ve onların öz güvenini ortaya çıkarmayı da hedefler. Öğrencilerimizin okul bittikten sonraki hayatlarına hazır olmalarını sağlar ve bu amaç üzerine eğitim ve öğretim verir.

Okullar sadece fizik, kimya ve matematik öğretilen yerlere değildir. Belki de hayatımızdaki rol modelimizi okullarda buluyoruz. Öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz öğrencilerimizin örnek aldığı kişiler olabilir. Okullarımız bu yönüyle çok anlamlıdır. Her birimizin hayatında bir öğretmenimizin mutlak bir şekilde bize dokunuşu var.

Bugün sizler yeni eğitim ve öğretim yılınıza ortaöğretim olarak başlayacaksınız. Burada hayata dair çok şeyler öğreneceksiniz. Attığınız adımdan giydiğiniz kıyafetinize kadar bir çok özelliğiniz değişecektir. Bu değişimin olumlu yönde olmasını ve sizleri çok daha iyi yerlerde görmeyi diliyorum" şeklinde konuştu.

Öğrencileri ve velileri bilgilendiren Karaman Lisesi Okul Müdürü Ayhan Kahraman ise Uyum Programının amacını anlattı. Kahraman, "2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılında okulumuza yeni başlayacak olan öğrencilerimizi bilgilendirmek, onların okula adapte olmalarını kolaylaştırmak için böyle bir Uyum Programı düzenlendi.

Öğrencilerimizin okul heyecanlarını kaybetmemelerini istiyoruz. Öğrencilerimizin torunlarını da aynı şekilde karşılamak istiyoruz. Bunun için her zaman öğrencilerimizin huzurlu ve güvende olmalarını sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Karaman Lisesi Konferans Salonunda öğrencilere ve velilere Karaman Lisesinin tarihi ve imkanları hakkında bilgi verildi. Bilgilendirmenin ardından ise,  Öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde sınıfları gezdi ve öğretmenlerin aracılığıyla okulu daha yakından tanıdı. Öğrencilerin okula alışmasında zorluk çekmemesi için düzenlenen uyum programı 3 gün sürecek. Bu süre içerisinde okula gelen öğrenciler ve veliler, öğretmenler ve okul idarecileri tarafından okul hakkında bilgilendirilecek. Programa katılan öğrenci ve velilere çeşitli ikramlar da yapıldı.