Balıkesir’in Edremit Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen açık ortaokul programlarına katılan ve başarılı olan 75 kişi belgelerini törenle aldı.

Edremit Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen açık ortaokul programlarına katılan ve başarıyla bitiren 75 kişiye mezuniyet belgeleri verildi. Törene Edremit Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, Edremit Halk Eğitim Müdürü İsmail Damar ve kursiyerler katıldı. Eğitimde yaşın önemi olmadığını ifade eden Edremit Halk Eğitim Müdürü İsmail Damar, “Halk Eğitim Merkezi olarak “öğrenmenin yaşı yoktur”, “hayat boyu öğrenme” sloganı ile 7’den 70’e eğitim hizmete veren bir kurumuz. Okuma yazma kurslarımızın yanı sıra, mesleki, teknik, sosyal ve kültürel alanda eğitimler vermekteyiz. Bu hizmetlerimizin arasında Açık Orta Okul ve Açık Genel Lise hizmetleri de gelmektedir. Kendi binamızın yanı sıra belediye ve diğer kamu kurumları tarafından tahsis edilen binalarda da eğitim ve öğretim hizmetleri vermekteyiz” dedi.

Damar bir çok dalda eğitim ve öğretime devam ettiklerini ifade ederek ,“47 kursta 989 kursiyere eğitim hizmete verilmiştir. Yapılan eklentiler ile binamıza kazandırılan iki adet giyim atölyesi, bir adet seramik atölyesi, bir adet güzellik hizmetleri salonu, bir adet mutfak olmak üzere toplam 13 alanda eğitim öğretim hizmeti verilmektedir. İlçemizde açık öğretim ve açık lise hizmetlerini de veren bir eğitim kurumu olarak bugün belge dağıtım töreninde sizlerleyiz. Yeni kayıt, kayıt yenileme, kitap dağıtımı, ders seçimi ve her türlü öğrenci hizmetleri yine merkezimiz tarafından yapılmaktadır" diye konuştu.