Anadolu Üniversite’inin Açıköğretim Sistemi ile öğretim veren Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri öğrencilerine yönelik olarak hazırlanan Güz Dönemi e-Seminer dersleri 10 Kasım 2014 Pazartesi günü başlıyor.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, geçtiğimiz yıldan itibaren uygulanmaya başlayan e-Seminer projesi ile öğrencilere görüntülü, sesli, eş zamanlı danışmanlık ve konu anlatım hizmeti verildiği belirtildi. E-seminer hizmeti ile öğrencilerin dersin hocalarından konu anlatımlarını dinleyerek ve eş zamanlı sorular sorarak yanıt alabildiği ifade edilen açıklamada, “Bugüne kadar e-seminer hizmeti kapsamında 638 dersin e-semineri öğrencilerimize sunuldu. 2014-2015 öğretim yılında e-seminer derslerinin sayısının arttırılması aynı zamanda sınav öncesi “Canlı Soru-Cevap” derslerinin öğrencilerimize sunulması planlanıyor. E-seminer dersleri hafta içi her gün belirlenen gün ve saatlerde 45 dakikalık süreyle konu anlatımı ve soru-cevap yöntemiyle gerçekleştiriliyor. Eşzamanlı e-seminer dersine katılamayan öğrencilerimiz ise derslerin kaydını Açıköğretim e-Öğrenme Portalından takip edebiliyorlar. Haftalık e-seminer dersleri programına http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinden erişilebiliyor.

E-SEMİNER HİZMETİ NEDİR?

Bir sanal sınıf uygulaması olan e-seminer hizmetinde öğrenciler ve öğretim elemanı eşzamanlı olarak aynı platformda buluşuyor. E-seminer uygulamasındaki derslerde konu anlatımı, soru-cevap, konu tekrarı ve öğrenci soruları bölümü yer alıyor. Etkileşimli olan bu uygulama ile aynı zamanda öğrencilerin kayıtlı derslere istedikleri zaman ulaşabilmesine de olanak sağlıyor.