Güzel Sanatlar Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Maarif Müfettişleri Başkanı Mehdi Sezer, Şube Müdürleri Haşim Tunca ile Hasan Topal, okul Müdürleri ve aday öğretmenler katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını Şube Müdürü Haşim Tunca yaptı. Toplantı hakkında bilgi veren Şube Müdürü Tunca, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl ilimize 136 öğretmenin atamasının yapıldığını hatırlatarak aday öğretmenlerin 30 Ağustos 2016 tarihine kadar okul içi ve okul dışı eğitim ile kurumların işleyişi hakkında bilgilendirmeyi içeren 6 aylık bir eğitime tabi tutulacaklarını ifade etti.
İyi ki öğretmen olduğunu, tekrar dünyaya gelse yine öğretmenlik mesleğini tereddütsüz seçeceğinin altını çizen İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, öğretmenliğin zor olduğu kadar keyifli bir meslek olduğunu belirtti. İl Müdürü Sultanoğlu, “Öğretmenlik mesleği aşkla yapılması gerekir. Çünkü biz beşeri bir sermayeye sahibiyiz. Bizim için en güzel hediye öğrencilerimizin içten gülüşüdür. Bu kutsal mesleğe atanan tüm öğretmenlerin yolları ve bahtları açık olsun ve hayırlı olsun” dedi.
Toplantı bilgilendirme sunumu ile sona erdi.