İlimizde 2011-2012 eğitim-öğretim yılında göreve başlayan öğretmenler Hazırlayıcı Eğitim kursunu başarıyla tamamladılar. Hazırlayıcı Eğitim Kursuna İl merkezinde 47 Ermenek ilçesinden 54 öğretmen katıldı. 21 Ocak 2012 tarihinde başlayan adaylık eğitim kursunun ikinci etabında 120 saatlik Hazırlayıcı Eğitim Kursu verildi.

Kursu başarıyla tamamlayan öğretmenlere Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneğinde yemek verildi. Düzenlenen yemeğe İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, Müdür Yardımcıları Hasan Hüseyin Oduncu, Selmani Karaçam Şube Müdürlerinden Ömer Kılıç, Abdülkerim Çömçe, M.Akif Duman, Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Yahya Okçü, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Şube Müdürü Abdülkerim Çömçe; “Öğretmen arkadaşlarımız başarıyla kursları tamamlamışlardır. Kurs süresince gösterdikleri gayret ve çabadan dolayı hepsini kutluyor başarılarının devamını diliyorum.”dedi.

Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneğinin Dernek Başkanı Yahya Okçü yaptığı konuşmada; “Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği, eğitim gönüllüsü öğretmenlerin bir araya gelmesiyle teşekkül etmiş bir gönüllüler derneğidir. Derneğimiz, açtığı yetiştirme kursları ile öğrencilerimize hizmet verdiği gibi aynı zamanda düzenlediği kurslar ile öğretmenlerimizin kendilerini daha donanımlı hale getirmesine yardımcı olmaktadır. Ayrıca, derneğimiz düzenlediği sosyal ve kültürel faaliyetler ile Karaman eğitim ve kültürüne katkı sağlamak için çalışmalarına aralıksız devam etmektedir.
Mesleğe yeni başlayan eğitimci arkadaşlarımızla bir araya gelmek, onlarla kaynaşmak için düzenlediğimiz yemeğe katılımlarınızdan dolayı başta Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.”dedi.

Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneğine, gönülden yaptıkları bu davet için teşekkür ediyoruz diyen İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy: “Eğitimin başarıya ulaşmasının en büyük sırrı gönülden gelen bir hareket olmasıdır. İşte eğitim gönüllüsü öğretmenlerimizin bir araya gelmesiyle teşekkül eden Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği de gönülden faaliyetleri ile herkesin gönlünü kazanmayı başarmış derneklerimizden birisidir. Mesleğin baharında genç öğretmenlerimizi unutmayarak onlara gönüllerini açmışlardır. Bu nedenle ben Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneğini ve Hazırlayıcı Eğitim Kursunu başarıyla tamamlayan Türk milli eğitimine uzun yıllar hizmet edecek; vatanını milletini seven, öğrenme aşkı, şevkiyle dolu nesiller yetiştirecek olan öğretmenlerimizi şimdiden tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”dedi.