Ağrı’da okul açılışına katılan Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, "Ağrılı okul yakmaz, okul yapar" dedi.

Ağrı Merkez ilçeye bağlı Cumaçay köyü Gomik mezrasında yaptırılan Fatma-Hamit İlidi İlkokulu, düzenlenen törenle açıldı. Törene Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, İl Jandarma Komutanı İlker Temel, İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile sivil toplum kuruluşu yetkilileri katıldı.

Okul açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, “İnsan sürekli gelişen bir varlık. Gelişmenin en önemli yolu ise eğitim. Doğduğunuz anda başlayan ve nefes almak gibi hayatımızın son aşamasına kadar devam eden bir süreçtir eğitim. Bugün hızla değişen dünyamızda bir ülkenin zenginliği, sahip olduğu eğitimli insan gücüyle ölçülüyor. Bu nedenle eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır anlayışıyla eğitimin en öncelikle mesele olarak ele alınması gerektiğini düşünmekteyiz. Gomik Mezrası Fatma-Hamit İlidi İlkokulu bu köyde doğmuş, büyümüş Sayın Erol İlidi Beyefendi tarafından eksikliği hissedilerek inşa edilmesi bu hayrı daha da anlamlı hale getiriyor. Okul yapılmadan önce öğrencilerimiz Ozanlar YİBO’ya taşınmaktaydı. Daha önce Bakanlığımız Kızların Eğitimi Porjesi kapsamında müdürlüğümüzce köyümüz ziyaret edilmiş mezrada okul olmadığı için kız çocuklarının okula gönderilmediği tespit edilmiştir. İnşallah bugünden sonra okullu olmayan öğrencimiz kalmayacaktır” dedi.

Eğitim adına her türlü yardımı yapacağını ifade eden Hayırsever Erol İlidi, “Doğduğum köyümde geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için bir okul yaptırdık. Gücüm el verdiği sürece ülkemize ve memleketimize eğitim adına her türlü yardımı yapmaktan mutluluk duyacağım” şeklinde konuştu.

Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan ise, “Bu güzel sonbahar gününde hep beraber İlidi ailesinin Gomik mezrasına kazandırdığı okulun açılışını yapıyoruz. Burası Cumaçay Gomik mezrası. Böyle dediğimiz zaman belki alelade bir yerde, alelade bir iş yaptığımızı düşünebilir. Memleketimizin başka yerlerindeki insanlar ama nerede ne iş yapıyoruz, haritaya baksınlar. Burası Türkiye’nin siyasi sınırlarının bittiği yer, gönül coğrafyasının merkezidir. Bu ayrı bir konu. Bugün bu okulu bir Ağrılı kardeşimiz buradaki çocuklarımıza kazandırıyor, biz de donatıyoruz, öğretmenini veriyoruz, imkanlarını geliştiriyoruz ve eğitim sağlıyoruz” dedi.

“BİRKAÇ KENDİNİ BİLMEZ OKULA SALDIRMIŞSA BU BÜTÜN AĞRILILARA ASLA MAL EDİLEMEZ”

Ağrılı vatandaşların okul yaptığını, okullara zarar vermediğini ifade eden Vali Tekinarslan, “Biz burada okul yakmıyoruz. Ağrılı okul yapar, okul yakmaz. Eğer burada birkaç arsız, birkaç densiz, birkaç hadsiz, birkaç şuursuz okula saldırmışsa, camını, çerçevesini kırmışsa, kaloriferini sökmüş, aracını yakmaya kalkmışsa, bunlar kesinlikle bütün Ağrılılara mal edilemez. Bunu yapmaya kalkanlara en kısa zamanda biz gereğini yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Sadece o insanlara acıyoruz. İçinde bulunduğu okulu, içinde eğitim gördüğü okulu orada okuyarak, orada eğitim alarak, kendini dünyaya, kendini geleceğe hazırlayacak bir gencin şuursuzca yaptığı hareketlere de acıyoruz ancak sadece acımakla kalmıyoruz, en hızlı şekilde işledikleri suçun cezasını bulması için gerekli mercilere de teslim ediyoruz. Tıpkı Doğubayazıt’ta bayrağa el uzatanların o gece sabah olmadan gözaltına alınıp akşam olmadan da cezaevine konulması gibi. Bu kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.

“BAYRAĞI MİLLET KORUR”

Bayrağa yapılan saldırılarla ilgili konuşan Vali Tekinarslan, “Bayrağı asker korumaz, bayrağı polis korumaz, bayrağı o bayrak için hayatını feda eden millet korur. Ağrılı buna sahip çıkıyor. Çok şükür şu anda Ağrı’nın binlerce noktasında okullarımız var, kamu tesislerimiz var, hepsinde bayrağımız gönderde. Biz hepsinin başına asker koymadık, polis koymadık. Mümkün değil belki her bir okulun başında beklemek. Neden? Çünkü biz gerekte duymuyoruz çoğunda. Vatandaşlarımız, eğitim kurumlarına olsun, devlete ait sembollere olsun, öz bağrında büyüttüğü, dalgalandırdığı bayrağa olsun, her ne kadar korumak gücünde ve arzusundaysak Ağrılı her bir vatandaşımız da o şuura sahip. Dolayısıyla bu konuda içimiz rahat. Münferit meydana gelen olayların da hiç kimsenin endişesi olmasın kararlılıkla üzerine gidiyoruz. Meydanı üç beş tane kendini bilmez şuursuz bütün mazlumlara bütün Müslümanlara kastetmiş insanların oyuncağı olmuş zavallılara terk etmedik, etmeyiz de. O yüzden sizlerin de içinin rahat olmasını temenni ediyorum. Bu çocuklarımızın yüzünü güldürmekten, müreffeh bir dünyaya hazırlamaktan başka hiçbir kaygımız yok. Ne zaman milletimiz ilerlemeye başladı, ne zaman topyekun kalkınmaya başladık, ne zaman birbirimizi incitmemeye başladık, ne zaman birbirimize sımsıkı sarılmaya başladık başımıza bin türlü bela bin türlü fitne sarmaya çalışırlar. Ama bizim de ayranımız kabardığı zaman önümüzde yedi düvelin duramayacağını herkes bilir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, okulu yapan hayırsever vatandaş Erol İlidi’ye, Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan tarafından plaket verildi.