İstiklal ve Kemal Reis Ortaokullarında gerçekleştirilen Aile Eğitimi programı 14 hafta boyunca haftada birer gün üç saat olarak gerçekleşiyor.
Seminerde gelişim dönemleri ve özellikleri, iletişim becerileri, iletişim ve ilişki kavramları, aile içi yaşam döngüsü, aile içi tutumlar, riskler ve riskler karşısında ailenin yapabilecekleri, kişilik gelişimi, olumlu davranış kazandırma, çatışma çözme becerilerini geliştirme,  geleceği planlamak ve zamanın doğru kullanılması konuları anlatılıyor. İlk seminerde aile yapısı ve aile üyeleri arasında iletişimin nasıl kurulması gerektiği ele alındı.
Toplumun ailelerden oluştuğunu ve bu nedenle ailenin toplumun temel taşı olduğunu ifade eden Rehberlik öğretmeni Ramazan Çakıcı; “Aile; inançların ahlaki değerlerin, yardımlaşma ve dayanışmanın ilk olarak öğrenildiği yerdir, aile kurumunun en önemli özelliği sevgi saygı odaklı ilişkiler dünyası olmasıdır. Aile içinde kurulan sağlıklı iletişimin çocukların zihinsel, sosyal ve psikolojik yapılarına olumlu katkısı vardır. Tam tersi olumsuz ve sağlıksız iletişimde ise çocukların yetişkinlik dönemlerinde daha çok etkisi olan olumsuz tutum ve davranış geliştirmelerine neden olmaktadır.
Eşler önce arkadaş olabilmeli, aile ile ilgili konuları doğru zamanda ve önyargısız konuşabilmelidirler. Boşanma vakalarının giderek arttı. Yeni evlenecek çiftlerin birbirlerini iyice tanımaları gerekli ve ‘kendilerine ben neden evleniyorum evlilikteki amacım nedir’ gibi soruları sormaları ondan sonra evliliğe karar vermeleri gerekiyor.” dedi.