Her geçen gün çalışmalarını ve başarılarını artırarak devam ettiren Gevher Hatun koleji başarılarına bir yenisini daha ekledi. Matematik zümresinin katkısıyla hazırlana ANÖZDER’in yapmış olduğu Ulusal akıl oyunları yarışmasının Konya da yapılan yarı finalindeki başarıdan sonra Ankara da Türkiye geneli yarışmaya hak kazanan Gevher hatun koleji Ankara’dan da eli boş dönmedi. Çeşitli dallarda yapılan yarışmada gevher hatun koleji 4 bronz 1 gümüş ve 2 altın madalya alarak karamanın gururu oldu. 
Konuyla ilgili açıklama yapan okul müdürü Ali Celal ÖZTAN ‘Okul olarak Akıl oyunları ve Zeka oyunlarına önem veriyoruz. Öğrencilerimizin matematiği sevmeleri için yaptığımız çalışmaların meyvelerini toplamaya devam ediyoruz. Yapılan çalışmalar sonucu Türkiye dereceleri elde eden öğrencilerimizi kutluyorum. Türkiye de elde ettikleri derecelerle bizi ve karamanı gururlandıran Gevher Hatun koleji elde ettiği bu başarılarla özel okulculukta eğitimde yeni bir çığır açmıştır. Geleceğe emin adımlarla ilerleyen, her alanda ülkemiz için en iyisini yapma gayret gösteren nesiller yetiştiren Gevher Hatun kolejinin yaptıkları yapacaklarının teminatıdır. Bu başarıyı yaşamamızda emeği geçen öğretmenlerimizi kutluyoruz başarılarının devam edeceğine inanıyoruz.’ Dedi.
 Türkiye finalinde dereceye giren şampiyon öğrencilerimiz; Reverse Türkiye 1. si Ali ÖZKAN, Mangala Türkiye 1. si Melisa Nur SAYMA, Hedef 4 Türkiye 2.si Ömer Umut SİLAY, Mayın Tarlası Türkiye 3.si Emirhan TALA, Matdoku Türkiye 3. si Yusuf AYGÜN, Hedef 5 Türkiye 3.sü Huriye Nisa DEMİREL, Bul Çevir Türkiye 3. sü Halil TÜRKEL.
Reverse Türkiye 1. si olan Ali ÖZKAN  "Başarımda okulumun ve öğretmenlerimin emeği büyük, ciddi emek harcadılar. Akıl oyunları ve matematik yeteneği ufkumu geliştirdi. Yarışmanın Türkiye finallerinde çok ciddi rakiplerimiz vardı. Hedefimiz okulumuzu zirvelere taşımaktı bunu başardık. Çünkü Gevher Hatun öğrencisi olmak bir ayrıcalıktır. Ayrıcalıklı olduğunu olimpiyat, akıl ve zeka oyunlarında göstermektedir. Yarışmalar sayesinde yeni insanlarla tanışıyoruz hem yeni yerler görüyoruz hem eğlenip hem de öğreniyoruz. Matematiğin eğlenceli yanıyla tanışıp matematiğin her dalında başarılı olabilmek ve bunu sınavlarıma da taşıyabilmek çok güzel bir duygu. Herkese teşekkür ediyorum" dedi.