Salihli’de LYS’de ilk üç bine giren başarılı öğrencilere Manisa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ödül olarak altın verildi.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi, LYS’de ilk üç bin içersine giren başarılı öğrencileri altınla ödüllendirdi. TSO meclis salonunda gerçekleştirilen törende başarılı öğrencilerin ödüllerini ise TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel ve Oda Meclis Başkanı Süleyman Oral tarafından verildi. Öğrencilerin aileleri ile birlikte katıldığı ödül töreninde konuşan TSO Başkanı Yüksel, Salihli’deki çeşitli okullarda eğitim ve öğretim görerek, LYS sınavında ilk 3 bin içerisine giren, başarılı, zeki ve çalışkan öğrencileri ödüllendirmek istediklerini söyledi. Oda olarak amaçlarının farkındalık yaratıp, öğrencileri teşvik etmek olduğunu vurgu yapan Yüksel “Salihli Ticaret ve Sanayi Odası olarak üniversite okuyan başarılı 70 öğrencilerimize burs veriyoruz. Ayrıca Kadınlar Birliğimizde 15 kız öğrencimize burs veriyor. Kısacası oda olarak 85 öğrencimize burs veriyoruz” dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası olarak eğitime önem verdiklerini belirten Yüksel, oda olarak fakülte binasının yapımına katkı sağladıklarını değindi. Konuşmasında öğrenci ailelerine seslenen Yüksel “Başarılı olan ve geleceğin, doktor, avukat ve mimarları ile her zaman gurur duyun” dedi. Başarılı öğrencilere Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın her zaman yanlarında hissetmelerini isteyen Yüksel “Sizlerden isteğim, gittiğiniz her yerde, Salihli’yi anlatın. Kentin tarihi ve kültürel değerlerini anlatın. Çünkü siz bundan sonra dışarıda Salihli’nin gönüllü tanıtım elçileri olacaksınız. Yolunuz açık olsun” dedi.

Öğrencilerin ve velilerin dilek ve temenni konuşmalarının ardından TSO Başkanı İbrahim Yüksel, başarılı öğrencileri küçük altın ile ödüllendirirken, Oda Meclis Başkanı Süleyman Oral ise çeşitli hediyelerin yer aldığı hediye paketlerini öğrencilere verdi. Ödül töreni, ailelerle birlikte çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.