Karaman Ram ve Hoca Ahmet Yesevi İlokulu/Ortaokulu Ortak Eğitim Koçluğu Projesi gerçekleştirildi.

Karaman Rehberlik Ve Araştırma Merkezi tarafından eğitim sisteminde eğitim koçluğu projesi hazırlanmıştır. Hazırlanan proje ilimiz merkez ilçede eğitim hizmeti veren Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulunda 7 – 8 sınıflarında eğitim alan 20 öğrenci ye kurumumuz tarafından bir yıl sürecek olan proje için 2 adet Rehber Öğretmeni görevlendirilmiştir. Bu projeyle öğrencilerimiz; ezberci eğitimin yerine ne istediğini bilen, öğrenmeyi öğrenen ve öğrenmeyi seven, Sorumluluk duygusu içinde olan, iç disiplini, özgüveni, Problem çözme, güçlüklerle baş etme güçleri artacaktır.
Hazırlanan Projeyle; öğrenciye Akademik başarısını yükseltilmesine. Öğrencinin bilinçli bir öğrenme sistemi geliştirmesine, İstenmeyen,  olumsuz davranışları azaltılmasına. Öğrenci Zamanını verimli kullanmayı öğrenmesine. Öğrencilere öğretmen ve veli ilişkilerinde iyileşme kazandırmasına. Öğrencinin Motivasyonun sürekliliği sağlanmasına. Öğrenci Geleceğe yönelik gerçekçi hedefler belirlemesine ve hedefe ulaşması için gereken çabayı göstermesine, Kendi ile ilgili farkındalık geliştirmesine ve  Otokontrol sağlamasına  Öğrencinin Kişisel ve akademik zorluklarla baş etme becerisi geliştirmesine. Öğrenci Odaklanma ve dikkati toplama çalışmaları yapmasına. Öğrencinin Motivasyon eksikliğinin önüne geçilmesine. Hazırcılıktan kurtulup kendi sorumluluklarını tanımasına, Kendilerini fark etmesine, Güçlü ve zayıf noktalarını görmesine, Yaşama uyum sağlayacak beceriler kazanmasına, Sorunlarıyla başa çıkmayı öğrenmesine, Okul başarısını yükseltmesine, Sınav başarısını yükseltmesine, Sınav ile ilgili kaygılarını ortadan kaldırmasına, Aile iletişimindeki aksaklıları gidermeye yardımcı olmasına, Sosyal alanda başarıyı yakalamalarına yardımcı olmasına, Sosyal etkinliklere katılımlarını sağlamasına, Meslek seçimine, Zaman yönetimine vb. kazanım sağlanacağı düşünülmektedir.

Okul Müdürü Feyzan Koçak; Okulumuzun başarısını arttırmak amacıyla Karaman Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü öncülüğünde hazırlanan proje ile ilgili olarak veli ve öğrencilerimize tanıtım toplantısı yaparak proje ile ilgili velilere bilgi verildiğini söyledi.