Anadolu Gençlik Derneği Karaman Şubesi tarafından düzenlenen, 21 Temmuzda başlayan  Kur-an eğitimi başta olmak üzere,  İlmihal, Siyer-i Nebi, Esma-ül Hüsna, Adab-ı  Muaşeret gibi çok yönlü dini eğitimlerin yanı sıra yüzme, halı saha, okçuluk, piknik, geziler  gibi sosyal ve sportif aktivitelerle yoğun bir şekilde süren Yaz Etkinlikleri, 27 Ağustos Çarşamba gecesi  Gül Pansiyon Kız Öğrenci Yurdu bahçesinde yapılan Final programıyla sona erdi.

Öğrencilerin Kur-an tilavetiyle başlayan program, yine öğrencilerin hazırladığı tiyatro gösterileri, şiir ve ilahi dinletileri ile devam etti. Minik öğrencilerin tek tek okuduğu Ayet-i Kerimeler ve Hadis-i Şerifler izleyicilerden büyük alkış topladı. Anadolu Gençlik Derneğince hazırlanan Yaz etkinliği ve yıl içerisinde yaptığı onlarca faaliyetin tanıtıldığı sinevizyon gösterisi ilgiyle izlendi. Şube Başkanı Şabettin GEZEN yaptığı selamlama konuşmasında ” Anadolu Gençlik Derneğince  ülkemizin tüm illerinde, yüzbinlerce öğrencinin katıldığı Yaz Etkinliklerini, Karaman ilimizde de icra etmenin gururunu yaşıyoruz. Derneğimiz sadece yaz aylarında kalmayarak, yıl boyunca evlatlarımızın ahlaki ve manevi yönlerini geliştirici faaliyetlerine devam edecektir.” açıklamalarında bulundu.

Anadolu Gençlik Derneği  İlköğretim, Lise öğrencileri için yıl boyunca sohbet ve diğer manevi eğitimlerini, yine üniversiteli kız ve erkek  öğrenciler için yurt hizmetlerini ve diğer büyük programlarıyla faaliyetlerini sürdürüyor.