Şefkat ve merhamet öyle bir dildir ki, sağır duyabilir kör görebilir.
Karaman’da değerler eğitimi etkinlikleri kapsamında ayın değer konusu olan  “Şefkat ve Merhamet” konusunda, Karaman Anafartalar Ortaokulu anlamlı bir etkinliğe imza attı.
 Anafartalar Ortaokulu 7 ve 8. Sınıf öğrencileri Türkçe Öğretmeni Burcu Koçak önderliğinde değerler eğitimi projesi kapsamında yürüttükleri çalışmaları kent sokaklarında halkla paylaştı.
Öğrenciler, hazırladıkları pankartlarla düzenledikleri çalışmalarda  "şefkat ve merhamet” içerikli mesajları kent meydanı, çay bahçesi ve İsmet Paşa Caddesinde bulunan vatandaşlara anımsatarak güzel dilek ve temennileri paylaştı. Vatandaşlara bu ayın konusunu anlatarak şefkat ve merhamette daha duyarlı olmayı belirten öğrencilerin bu tutumunu ise vatandaşlarda takdirle karşıladı.
Öğrenciler hazırladıkları pankartlarda, “”Şefkat, merhamettir. Merhamet et merhamet göresin. Merhamet akan gözyaşları yüreğinle silebilmektir. Merhamet karşısındakini anlayabilmektir.  Merhamet güven vermektir. İnsanın merhameti, yumuşaklığı ve cömertliği kendisini düşmanlarına bile sevdirir.”gibi anlamlı mesajlar verdi.
Bu ayın değeri,  “ŞEFKAT”   
Bu ayın değer konusu olan Şefkat ve merhamet etkinliği hakkında mesaj veren Anafartarlar Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Burcu Koçak,
“Şefkat, bir değer ki, tüm değerleri kapsar. Değer eğitiminin konusu olarak seçtiğimiz “Şefkat ve Merhamet” kavramını kazandırmak, kişiyi sorumluluk sahibi, dürüst, adil, hoşgörülü ve duyarlı yapar.
Bu yüzden şefkat, karakter eğitimi çalışmalarımız için en üst değerdir. Öğrencilerimizle yaptığımız bu çalışmamızda hazırladığımız mesajlarımızı, insanlarımıza bir kez daha şefkat ve merhameti hatırlatmaktır.  Çünkü şefkatin olduğu yerde şiddet olmaz. Şefkatli insan kendinin ve başkalarının yararına çalışır. Kendine ve başkalarına zarar verebilecek her şeyden kaçınır.”dedi.