Akademik gelişim ve zenginleşme çalışmaları çerçevesinde düzenlenen eğitimler sayesinde fakültede önemli bir ilmi etkinlik daha hayata geçirilmiş oldu. İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Çalış öncülüğünde başlayan Arapça ve Farsça derslerine fakültedeki akademik personelin tamamı katılıyor. Arap Dili ve Belâğâtı Öğretim Görevlisi İsmail Aldemir’in anlatımıyla gerçekleştirilen Arapça derslerinde, sarf-nahiv konularına öncelik veriliyor. Yaklaşık bir yıldır süren ve halen devam etmekte olan Arapça dersinin ardından, Farsça eğitimleri de başladı.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Halit Çalış’ın da bizzat katıldığı Farsça dersi, Afganistan uyruklu Hadis Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nasseruddin Mazhari tarafından veriliyor. Dekan Prof. Dr. Halit Çalış, fakültede verilen dil dersleri hakkında yaptığı açıklamada derslere bütün akademik personelin katıldığını ve amaçlarının Arapça, Farsça ve İngilizce olmak üzere üç dili de akademik düzeyde başarıyla kullanan güçlü bir ekip haline gelmek olduğunu belirtti.

Şahsiyet ve ilmi donanım itibariyle seçkin bir çekirdek kadro ile yola koyulduklarını dile getiren Dekan Çalış, “İlimde son noktadan söz etmenin mümkün olmaması gerçeğinden hareketle kendimizi sürekli geliştirmeye çalışıyoruz” dedi.