İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan “Okuma Zamanı” adlı proje kapsamında il ve ilçelerde çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bunlardan biri de Ermenek Ardıçkaya İlkokulu ve Ortaokulundaki bütün öğrencilerin ve halkın katılımıyla yapılan okuma etkinliği.

Ardıçkaya köyünde okuma bilincinin oluşturulması, öğrenci ve halkın kuvvetli okuma alışkanlığı kazanabilmesi amacıyla köy sokaklarında yapılan kitap okuma etkinliği büyük ilgi gördü.

Okul Müdürü Fatih Yalın ve Türkçe Öğretmeni Ayşe Eşen’in düzenlediği etkinliğe öğretmen, öğrenciler ve köy halkı katıldı. Doğal manzara eşliğinde yapılan kitap okuma etkinliğine halkın ilgi gösterdiği görüldü. Köy halkına okul kütüphanesinin her zaman açık olduğu belirtilerek arzu eden velilere kitap dağıtıldı.

Her yerde ve her zaman kitap okumanın mümkün olduğunu ifade eden Okul Müdürü Fatih Yalın, hava şartlarının elverdiği günlerde etkinliklere devam edeceklerini söyledi. İl merkezi ile birlikte, ilçe ve köylerde gerçekleştirilen bu tür faaliyetlerle projenin daha etkin olacağını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.