İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Asım Sultanoğlu yayınladığı mesajında; “Bilindiği gibi 25-26 Kasım 2015 tarihlerinde ülkemiz genelinde olduğu gibi İlimizde de 8’inci sınıf öğrencilerimizin gireceği önemli sınavlardan biri olan Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı yapılacaktır. 

Sevgili öğrenciler, 

Sınav önemlidir, ancak sizin kendinizi ifade edebileceğiniz, mutlu olabileceğiz bir geleceği kurmanız daha önemlidir. Önemli olan hayatta ne isteğinizi bilmek ve o yolda yürümektir. Kendinize, bilginize, becerinize her zaman güvenin. Sınav başarısının hayat başarısı olmadığı da unutulmamalıdır.

İnanıyoruz ki, sizlerin ellerinizden gelenin en iyisini bu sınavda ortaya koyacaksınız. Sizlerin almış olduğu her türlü sınav sonuçları bizim ve ailelerimiz için değerlidir. Başarı yolunda size en büyük katkının kendinize duyduğunuz güvenden geleceğini unutmayınız.

Değerli Veliler,

Çocuklarımız için sınavın sonucu ne olursa olsun; her zaman onların yanında olduğunuzu gösterip moral vermelisiniz. Sınavlar gelir geçer, ama anne-baba-çocuk ilişkisi hep devam eder. Sınav sonrasında da bugün olduğu gibi çocuklarınızdan sevginizi, desteğinizi esirgemeyiniz. 

Unutulmamalı ki, bu sınavda alınan sonuçlarla öğrencilerimizin tüm yönlerini değerlendirmek yeterli olmaz. Onların potansiyellerini notla değerlendiremeyecek kadar zengindir.

Bu düşüncelerle; 2015 8. Sınıflar I. Dönem TEOG Sınavına katılacak öğrencilerimize başarılar diliyor, kendilerini şimdiden kutluyorum. Çocuklarımızı bu sınavlara hazırlayan bütün yönetici, öğretmen ve velilerimize saygılar sunuyorum” dedi.