Ortaöğretime geçiş için 8´inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen merkezi ortak sınavlar, ikinci gün oturumuyla sona erdi.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm yurt genelinde gerçekleştirilen Karaman’da  63 okulda, 317 sınav salonunda, yaklaşık 4 bin 291 öğrencinin girdiği ikinci dönem ortak sınavları, ikinci oturumun sona ermesiyle tamamlandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, sorunsuz bir sınav süreci yaşandığını söyledi. İki günde sınav yapılan okulları gezerek sınav uygulamasını yerinde inceleyen Sultanoğlu, "Öğrencilerle sınavla ilgili görüştüm. Öğretmenlerinin yaptığı yazılılarla, merkezi yazılıların zorluk derecelerinin hemen hemen aynı olduğunu ifade ettiler. Bu sınavlarla, öğrencilerimizin başarıları bir bütün olarak değerlendirilerek stressiz, rahat bir şekilde geleceğe daha iyi hazırlanma imkanı bulacaklar." diye konuştu.

Sultanoğlu, iki gün boyunca sabahın erken saatlerinden itibaren, sınavların sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesi için yoğun çaba sarf eden okul idarecileri ile öğretmenlere ve Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür etti.