Bunun yanı sıra 4 proje başvurusu da gerekli kriterleri yerine getirmesine rağmen bütçe sebebiyle yedek listede yer almıştır. Bu projelerin ilerleyen zamanlarda program bütçe durumuna göre desteklenmesi beklenmektedir.

İl Müdürü Sultanoğlu, başvurusu yapılan Ulusal Ajans projelerinin kabul edilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Konuyla ilgili; KA-1 ismi verilen mesleki eğitimle alakalı Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü ve okullar olarak 7 proje başvurusunda bulunduklarını, bu projelerin 3’ünün asıl, 4’ünün yedek olarak kabul edildiğini bildirdi.
Sultanoğlu açıklamasında, “Karaman Milli Eğitim Müdürlüğünün başvuru sahibi olduğu “Mesleki Eğitimde İş Güvenliği ve İlk Yardım Uygulamaları” adlı Avrupa Birliği projemiz, mesleki eğitim veren okullardaki atölyelerde iş güvenliği ve ilk yardım uygulamaları kavramlarının daha kapsamlı ele alınması ve Avrupa ülkelerindeki farklı uygulamaların gözlemlenmesiyle ilgili hazırlandı. Bu projenin yurt dışı ortağı Almanya’nın Berlin şehrinde kurulmuş olan ve mesleki eğitim veren WBS TRAINING AG isimli köklü bir kuruluştur.
İlimizden kabul edilen diğer projeler ise; Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin başvuru sahibi olduğu “İleri Ark Kaynak Teknikleri Gözlem Projesi” ile Temizel-Ünlü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin başvuru sahibi olduğu “Yenilenebilir Enerji Sistemleri” isimli projelerdir. Bu projeler de Müdürlüğümüzün ortaklığı ve desteğiyle hazırlanmıştır.” ifadelerine yer verdi.
İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu kabul edilen proje sayısının diğer illerle kıyaslanınca çok iyi seviyede olduğunu belirterek, “Öncelikle bu projelerin hazırlanmasında emeği bulunan proje ekiplerimize ve Müdürlüğümüz AB Proje Birimine teşekkür ediyorum. Başarılarımızı artırmak amacıyla Avrupa ile birlikte tüm dünyada uygulanan yenilikçi, faydalı yöntemleri takip etmek ve uygulamak zorundayız. Bu sebeple projelerin ülkemiz insanına olumlu katkıları bulunmaktadır. Bu sayede iyi uygulamaları ilimize aktararak eğitim kalitemizi artırma fırsatı bulacağız.” dedi.