Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Erasmus+ Gençlik değişim projesi kapsamında Portekiz, Makedonya, Romanya’dan gelen 24 yabancı genç Kayseri’de bisiklet projesine katıldı.

Projeye evsahipliği yapan ‘’Pedal Bike Team‘’ grubu 1 hafta boyunca yabancı akranlarını Kayseri’de misafir ederek bisiklet ile ilgili eğitim ve faaliyetlerini birlikte gerçekleştirdiler.

Şehirde bisiklet kullanımının yaygınlaşması kapsamında insanların sağlıklı yaşaması, çevrenin korunması ve trafik sorunlarının azaltılmasına katkıda bulunması hedeflenen proje kapsamında, bisiklet kullanımının teşvik edilmesi amacıyla Kocasinan Bisikletli Polis ekibi Martı polisleri tarafından yabancı gençlere güvenli sürüş teknikleri eğitimi verildi. Ayrıca bisikletlerin sürüşe hazır hale gelmesi için bakım ve onarım eğitimleri de Türkiye Bisiklet Fedarasyonu il Temsilcisi Mehmet Luzumlar tarafından teorik ve pratik olarak uygulamalı olarak verildi.

Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, projeye katılan gençlerei, sportif faaliyetlere dair bilgi verdi ardından kendilerine satranç takımı hediye etti.

1 hafta boyunca Türk akranları ile beraber bisiklet sürme keyfi yaşayan gençler, Selçuklu Müzesi, Talas Yaman Dede Konağı, Erciyes Dağı Kayak Merkezi ve Kapadokya olmak üzere tarihi güzellikleri görme imkanı da buldu.