Makbule Orman Ortaokulu Avrupa’ya Bizi Tanıtıyor 

AB Eğitim ve Gençlik Programları Comenius Projeleri kapsamında Makbule Orman Ortaokulu proje sorumluları çalışmalarda bulunmak için İspanya’ya gidiyor.
Makbule Orman Ortaokulu proje sorumluları İspanya yolculuğu öncesi ‘Europe In Our School’  adlı  projeleri ile ilgili bilgi vermek için Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nu makamında ziyaret ettiler.
Proje ile ilgili bilgi veren Okul Müdürü Rahim ÖZKAYA “ Proje yürütücüsü okullar kendi ülkelerini, sosyal  ve kültürel yaşantılarını, coğrafi konumlarını tanıtmayı; insanlar, ülkeler ve milletler arasındaki önyargıları yıkmayı, kardeşlik ve dostluk duygularını pekiştirmeyi amaçlıyor.  ‘Europe In Our School’  adlı  kültür ve çevre ağırlıklı proje çalışmalarımız kapsamında  2 kişilik heyet 13-17 Ocak 2014 tarihleri arasında İspanya’nın Merida  şehrine gidiyoruz. Proje koordinatörü olan okulumuzun yanında İtalya, Finlandiya, Estonya, Polonya ve Romanya’dan öğretmen ve öğrencilerin katılacağı çalışma gezimizde ev sahibi okulun proje ile ilgili yaptığı etkinlikleri yerinde inceleyeceğiz. Kardeş sınıfları gezip, dostluk ve kardeşlik ormanına fidan dikeceğiz. Proje kapsamında şimdiye kadar yapılmış çalışmaları gözden geçirerek ileriki dönem için yapılacak çalışmaları planlayacağız.” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, köklü ve zengin bir kültürel mirasa sahip olduğumuzu belirterek Anadolu’nun değerlerini bu proje  vesilesiyle Avrupa insanına tanıtmanın iyi bir fırsat olduğunu söyledi. İl Müdürü Sultanoğlu, projeden sorumlu taraflar kendi milletlerinin kültürel değerlerini ortaya koyarak bu çalışmaların toplumlar arasında ihtiyaç duyulan kardeşlik ve dostluk gibi manevi unsurları geliştirmeye katkı sağlayacağını ifade etti.   
Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek projede emeği geçen idareci ve öğretmenlere teşekkür etti.