2013 yılında gerçekleştirilen Seviye Belirleme Sınavında (SBS) yerleştirme başarı oranı ve Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) dört yıllık fakültelere yerleştirme başarı oranlarında Ayrancı İlçesi geçmiş yıllara oranla çok ciddi bir artış göstermiştir.

Seviye Belirleme Sınavında 2010 yılında % 40.69, 2011 yılında % 42 ve 2012 yılında % 53 olan yerleştirme başarı oranı, 2013 yılında % 63’e çıkmış ve bu yıla kadar ilçeden Fen Lisesi kazanan öğrenci sayısı toplamda 2 iken, sadece bu yıl 3 kişi Fen Lisesine yerleşme başarısı göstermiştir. Aynı şekilde Lisans Yerleştirme Sınavında 2010 yılında % 6.2, 2011 yılında % 14, 2012 yılında % 21,7 olan dört yıllık fakültelere yerleştirme başarı oranı 2013 yılında % 78,6’ya yükselmiştir.

Ayrancı Kaymakamlığınca; iki yıldan bu tarafa okul müdürleri ile 15 günlük periyotlar halinde öğrenci başarılarının değerlendirildiği toplantıların yapılması, öğretmenlerle yapılan genel istişare toplantıları, meslek tanıtım seminerleri, kitap dağıtımı yapılması, veli ziyaretleri, üst eğitim kurumları gezileri, ücretsiz kurslar ve başarılı öğrencilerin ödüllendirilmesi gibi yapılan planlı ve programlı çalışmalarla Ayrancı’da eğitimde bu başarı yakalanmıştır.

Konuyla ilgili olarak Ayrancı Kaymakamı Erkan İsa Erat bu süreçte maddi ve manevi desteğini esirgemeyen, ilçeye gerçekleştirdiği ziyaretlerde her fırsat da okulları ziyaret ederek, eğitime verdiği değerle öğrencilere özgüven aşılayan Vali Sayın Murat Koca’ya ve öğretmenler ile yöneticilere teşekkür etti.