Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Kent Konseyi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Gençlik Meclisi gerçekleştirdiği faaliyetlerle 7’den 77’ye herkesin takdirini kazanmayı sürdürüyor.

Bu kapsamda yeni bir ilke imza atan gençler, kısa bir süre önce başlattıkları ‘Bir Kitap Bir Hayat’ adlı kitap kampanyasında ilçenin dört bir yanında konuşlandırdıkları kitap kumbaralarında toplanan kitapları Ayvalık köylerindeki okullara ulaştırmalarının ardından, aynı proje kapsamında bir koli dolusu kitabı da Van’ın Saray ilçesine gönderdi. 2011 yılında yaşanan deprem felaketinin izlerini yeni yeni silmeye çalışan Van’ın Saray ilçesine gönderilen kitapların çocuklar tarafından büyük bir mutlulukla karşılandığı öğrenildi.

Yaptıkları örnek davranışla ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Ayvalık Gençlik Meclisi Başkanı Lütfü Kotan, Ayvalık genelindeki okullar başta olmak üzere konuşlandırdıkları kitap kumbaralarının dolup taştığını vurgulayarak, kendilerine yardımcı olan tüm vatandaşlara teşekkür etti.

Okumanın insan zihninin aydınlanmasında çok önemli bir yeri olduğunun altını çizen Başkan Kotan, “Okumak herkesin hakkı, mevcut şartlar okumaya engel olmamalı, elimizdeki mevcut şartlarla ne kadar kar tanesini doğayla buluşturabilirsek nice çığ gibi duyarlılıklara sebep olabileceğimizi düşünüyoruz. Keşke imkânlarımız fazla olsa ve daha büyük projelerimizi hayata geçirebilsek” dedi.

Öte yandan kitapları teslim alan öğrencilerin mutluluklarını sınıf tahtasına yazdıkları not ile gösterdiği öğrenilirken üniversite sınavlarına hazırlık kitaplarının da gönderileceği bildirildi.