Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi ile Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) tarafından ortaklaşa düzenlenen ’10 Numara Eğitim’ adını taşıyan seminer başladı.

Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Cunda Uygulama Oteli’nde 2 gün süren seminerin açılışına Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz ve eğitimciler katıldı. Cengiz, Uygulama Oteli’nin son iki yıldır Türkiye genelindeki Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde birçok hizmet içi eğitim seminerine ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Türkiye’nin içinde bulunduğu şartların öğretmenlerin hizmet içi eğitimlerde güzel bir şekilde yetiştirilmelerine imkân vermediğini savunan Cengiz, geçmişte kendisinin MEB bünyesindeki yaz tatillerinin 2 aydan bir aya düşürülmesi yönünde teklifi olduğunu vurgulayarak, “Bu bir aylık dönemde öğretmen arkadaşlarımızın ülke genelinde hizmet içi eğitimler almasını istemiştim” dedi.

MEB bünyesinde 25 yılı dolmuş ve emekliliği yaklaşmış öğretmenlerin bile hizmet için eğitimlerden yararlanmadığına şahit olduklarını anlatan İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz, “Bu durum ister istemez bir durağanlığı beraberinde getiriyor. Dolayısıyla öğretmen kendisini yenilemeyince belli bir süre sonra kendisini tekrar etmek zorunda kalıyor. Biz öğretmenlerimizin eğitici-öğretici programlara mutlaka katılmasını istiyoruz. Sık sık bakanlığımızın düzenlediği hizmet içi eğitim programlarına öğretmenlerimizin katılmaları lazım” dedi.

Öğretmen Akademisi Vakfı Eğitim uzmanlarından Yusuf Ziya Güldere ise, Balıkesir genelindeki öğretmenleri kapsayacak ‘10 Numara Eğitim’ adını taşıyan eğitimlerin, öğretmenlerin eksikliklerini kapatıp, onlara yeni ufuklar açması açısından önemli olduğunu ifade etti.

Eğitim yöneticisi geliştirme programını uygulayacaklarını kaydeden Güldere, "öğrenen lider öğretmen, çözüm odaklı iletişim, öğretmenin kimyası" gibi başlıklarla 2 yıl sürecek eğitimlerle 10 bin öğretmen ve idareciye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Kaymakam Nazlı’nın konuşmasının ardından 6 ayrı etaptan oluşan ve 2 gün sürecek olan atölye çalışmalarına geçildi. Atölye çalışmalarının ardından yapılacak değerlendirme toplantısıyla seminerin sona ereceği bildirildi.