Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ekim ayı süresince değerler eğitimi kapsamında sorumluluk konusunu ele alan ve bu amaçla öğrencileriyle bir dizi etkinlik gerçekleştiren Pakmaya Kenan

Kaptan Mesleki Teknik Lisesi, Engelsiz Türkiye Partisi Genel Başkanı Muharrem Parmaksız ile Ayvalık Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Genel Başkanı Halil Burgaz’ı ağırladı.

Yapılan eğitim öncesinde konuşan Okul Müdürü Hüseyin Aday; çevreye, ülkeye vatandaşa ve topluma karşı sorumluluğunu ihmal etmeyen gençler yetiştirmeyi arzuladıklarını kaydederek, bu kapsamda kendilerini kırmayıp çağrılarına olumlu yanıt veren Engelsiz Türkiye Partisi Genel Başkanı Muharrem Parmaksız ile Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Genel Başkanı Halil Burgaz’a teşekkür etti.

Eğitim çalışması öncesinde TEMA Vakfı Ayvalık Şubesi Eğitim Sorumlusu Aynur Çiftçi’nin sunumu ile geri dönüştürülebilen atıkların ekonomiye kazandırılmasının önemini ve bu konuda neler yapılabileceğini dinleyen öğrenciler, çevreye karşı sorumluluklarını bir kez daha gözden geçirdi.

Aynur Çiftçi, toplumda mavi kapağın toplanması ile ilgili bazı kesimler tarafından olumsuz bir bilinç oluşturulduğuna işaret ederek, ancak bu istenilen durumun yoğun bilgi kirliliği nedeniyle gölgelenmeye çalıştığını savundu.

Türkiye genelinde engellilere tekerlekli sandalye verilmesi amacıyla mavi kapak toplama kampanyasının sona ermesine rağmen Ayvalık’ta bu kampanyanın tüm hızıyla sürdüğünü hatırlatan Aynur Çiftçi, ilçede mavi kapağın daima toplanacağını ve bu kapaklardan elde edilen gelirlerin de engellilere ışık olacağına inandığını bildirdi.

PARMAKSIZ VE BURGAZ’DAN ENGELLİ BRİFİNGİ

Aynur Çiftçi’nin ardından konuşan Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Halil Burgaz ve Engelsiz Türkiye Partisi Genel Başkanı Muharrem Parmaksız’dan, engellilerin hakları ve kazanımları hakkında yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirilen öğrencilere, engelli bireylere karşı duyarlılığın önemi hakkında da farkındalığa sahip oldu.