İlimizde 13 yıldır faaliyet gösteren, eğitim alanındaki çalışmalarıyla ilimize örnek olan ve akademik başarılarıyla Türkiye’ nin en iyi 100 okulu arasında yer alan Babaoğlu Koleji, ek binası ile büyümeye devam ediyor. 
Karaman eğitimine yaptığı büyük katkılarla örnek olan Bifa A.Ş. Onursal Başkanı Yılmaz  Babaoğlu, bu kez Özel Babaoğlu İlkokulu’ nun temelinin atılmasının mutluluğunu yaşadı. 

Temel atma programında bilgi veren okul müdürü Mustafa Ün:” Halkımızın yoğun talebi ve 4+4+4 sisteminin gereği ilkokul binamızın yapımı başladı. Amacımız, ailelerin  Babaoğlu Eğitim Kurumları’ na duyduğu güveni devam ettirmek ve nitelikli bireyler yetiştirmektir. Hem akademik başarı hem de sosyal faaliyetleri dolu dolu gerçekleştiren kurumumuz, verdiği hizmetin kalitesini artırmak için yeni bir binaya ihtiyaç duydu. Eğitim için tüm imkanlarını seferber eden Bifa A.Ş. yönetimi de bu fırsatı bizlere tanıdı. Okullarımız 37.000 metre karelik bir alanda hizmet vermektedir. İlkokul binamız  3900 metre karelik kapalı alanı ile hizmet verecektir. 16 derslikli ilkokul binamız ile toplam derslik sayımız 34 olacaktır. Dersliklerin yanı sıra 2 fen laboratuarı, 2 bilgisayar laboratuarı, 2 müzik sınıfı, 2 görsel sanatlar atölyesi, 2 satranç sınıfı ve çağdaş eğitimin gereklerini yerine getiren tam donanımlı teknolojik sınıflarımız ile eğitim öğretim kalitemizi artırmaya devam edeceğiz. 

Öğrencilerimiz, oyun alanlarımızın, parklarımızın ve hayvanat bahçemizin bulunduğu, yeşilin hakim olduğu  bir  alanda, derslerinin yanında, hem hoşça vakit geçiriyor hem de spor yapma imkanı buluyorlar. Mevcut spor alanlarımıza ek olarak kapalı spor salonu da planlarımız arasında yerini almıştır. 

Eylül ayında bitirilmesi planlanan ilkokul binamızın, velilerimize, öğrencilerimize, okulumuza ve ilimize şimdiden hayırlı olmasını diler; başta Sayın Yılmaz Babaoğlu olmak üzere Bifa A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Necati Babaoğlu’ na, Bifa A.Ş. yönetimine, çalışanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.