Babaoğlu Koleji’ nden eğitime dev bir yatırım daha. Babaoğlu Koleji’ nde İngilizce artık dünya standartlarında öğrenilecek. Cambridge Üniversitesi Yayınları ve Babaoğlu Koleji arasında proje protokolü im
zalandı. Her ilde gerekli şartları taşıyan sadece bir okula uygulanan “Cambridge Complete Solutions Schools” projesi, Karaman’ da Babaoğlu Koleji’ ni seçti. Cambridge Üniversitesi Yayınları Genel Müdür Yardımcısı Adnan İpek Karaman’ da ve Babaoğlu Koleji’ nde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu, Türkiye’ nin sayılı okulları arasında yer alan bir kurumla işbirliği yapmanın kendilerini memnun ettiğini belirtti.

İpek ile protokolü imzalayan okul müdürü Mustafa Ün: “ Babaoğlu Koleji öğrencileri artık dünya standartlarında İngilizce öğrenim görecek. İlimizde, Cambridge Üniversitesi Yayınları’ nın ilk ve tek proje okuluyuz. Cambridge University Press bu uygulamayı her ilde sadece bir okula uygun görüyor. Ülke çapında belirli sayı ve kriterleri taşıyan okullara kısmet oluyor. Eylül ayından itibaren bu uygulama çerçevesinde başlayan İngilizce derslerimizde, dünyanın en iyi üç yayınından birinin kılavuzluğu eşliğinde faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Babaoğlu Eğitim Kurumları’ ndan mezun olan öğrenciler İngilizceyi konuşarak mezun olacaklar. Ayrıca yapılacak olan ESOL sınavlarının da dünya çapında geçerliliği var. Bu proje ile 'uygulayarak ve yaşayarak öğrenme', her türlü doküman desteği, hizmet içi eğitim, öğretmenlerimizin eğitimi, velilerimize seminer ve her türlü desteği Cambridge University Press bize sağlayacak. Bu uygulama sonunda, kurum olarak yaptığımız atılımların karşılığını öğrencilerimizde görmek tek hedefimizdir. Bu yıl, ilkokul binamız ve spor salonumuzla tam bir kampüs havasının yaşanacağı kurumlarımızda, çağımızın ve neslimizin ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurduk.

Kurumlarımıza bu imkanları sağlayan Bifa A.Ş. Onursal Başkanı Sayın Yılmaz Babaoğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Necati Babaoğlu’ na, Kurucu Temsilcimiz Sayın Hilmi Erdoğdu’ ya, Cambridge Üniversitesi Yayınları Genel Müdür Yardımcısı Sayın Adnan İpek’ e, Bölge Temsilcisi Sinan Gündoğdu’ ya, Eğitim Danışmanı Kutluhan Yıldız’ a, Dünya Gazetesi’ nden Sayın Çetin Yolcu’ ya, Karaman Bayii Sayın Hüseyin Çakır’ a, idareci ve İngilizce öğretmeni arkadaşlarıma çok teşekkür eder; öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim.” dedi.

Daha sonra, hazırlanan protokol imzalandı.