İstanbul Bahçeşehir Koleji Çamlıca Kampüsü öğrencileri, düzenlenen Ankara gezisi kapsamında Anıtkabir’i ziyaret etti.

İstanbul Bahçeşehir Koleji Çamlıca Kampüsü öğrencileri, Mustafa Kemal Atatürk’e duydukları saygıyı ve minneti göstermek amacıyla Anıtkabir’i ziyaret etti. Anıtkabir ziyareti sonrası Bahçeşehir Koleji Çamlıca Kampüsü Sosyal Bilgiler Öğretmeni Selim Aydın, “Bugün hem kampüsümüzle beraber hem de tüm Bahçeşehir ailesiyle birlikte Ankara’ya, Anıtkabir’e ziyarete geldik. Öğrencilerimizle birlikte hem Atamıza saygımızı göstermek hem de özlemle andığımızı, öğrencilerimizin gözlerinden çıkan ışıklarla birlikte öğrencilerimizin ona olan minnetini göstermek amacıyla bir Ankara ziyaretinde bulunduk. 160-170 kişi geldik. Diğer kampüslerden gelen öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizde dahil olmak üzere diğer şehirlerle birlikte” diye konuştu.

Çok kapsamlı bir gezi yaptıklarını kaydeden Aydın, “Ankara’ya gelmişken bir Etnografya Müzesi’ni görmeden olmaz dedik. Daha sonra Anıtkabir ziyaretimizi gerçekleştirdik. Yarından itibaren 1. Meclis ve 2. Meclis olmak üzere gezilerimiz olacak. Onun dışında diğer müzeleri de gezmek istiyoruz zaman, fırsat buldukça” ifadelerini kullandı.

“ARKADAŞLARIMIZLA BİRLİKTE ANKARA GEZİSİNE KATILMAYI ÇOK İSTEDİK”

Anıtkabir’i ziyaret eden öğrencilerden Tulca Yöney, Bahçeşehir Çamlıca Koleji 6. sınıf öğrencisi olduğunu belirterek, “Arkadaşlarımızla birlikte Ankara gezisine katılmayı çok istedik. Hocalarımızda bizi böyle güzel bir tura getirdi. Etnografya Müzesi’ni gezdik. Hepimiz çok beğendik. Çünkü çok güzel maketlerle de anlatılmıştı. Çok güzel bir geziydi bizim için” dedi.

Yöney, Anıtkabir’e bazılarının ilk defa geldiğini, bazılarının ise daha öncede geldiğini ifade etti.

Öğrencilerden Zeynep Mutlu ise, Anıtkabir’e ve Ankara’ya ilk defa gelmediğini kaydederek, “Daha önce gezdiğim yerler olmasına rağmen her yer çok güzel gözüküyor benim gözümde. Şimdiye kadar sadece Etnografya Müzesi’ni ve Anıtkabir’i gezme fırsatımız oldu. Gayet eğlenceli gidiyor şuanda” şeklinde konuştu.