Karaman RAM (Rehberlik ve Araştırma Merkezi) Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü tarafından Vali Hakkı Teke Yavuz Sultan Selim Yunus Emre Anafartalar 100 Yıl Bekir Sıtkı Erdoğan Bucakkışla Zübeyde Hanım ortaokullarında eğitim gören 550 8. sınıf öğrencisine Başarı ve Motivasyon seminerleri verildi.
Ortak sınavlara ( TEOG)  girecek 8. sınıf öğrencilere okulların konferans salonlarında başarı ve motivasyon semineri verdi. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Rehberlik öğretmeni Ethem Durna 8. sınıf öğrencilerine sınava son 1 ay kala neler yapmaları gerektiği ve sınava kadar nasıl ders çalışmaları gerektiği konusunda dikkat çekti.
Rehberlik öğretmeni Ethem Durna, adeta bir stand-up havasında yürüttüğü semineri, öğrenciler büyük ilgiyle takip etti. Öğrencilere sınavlarda başarılı olabilmelerini sağlayacak küçük tüyolar da veren Ethem Durna, "Bilmiyorum" kelimesinin başarısızlığı beraberinde getireceğini, başarmak için inanmanın ilk kural olduğunu söyledi. Özgüvenin, çalışmanın ve sevginin başarıyı yakalamadaki inanılmaz etkisini vurguladı.  "Başarı ve Motivasyon" adlı seminere öğrencilerin yanı sıra okul idareci ve öğretmenler de katıldı.
Rehberlik öğretmeni Ethem Durna ortak sınavlarda ( TEOG)  başarılı olabilmek için kitap okumanın öneminden de bahsederek kitap okumak beyni çalıştırarak zihin egzersizi yaptığını vurguladı. Hayatından kısa örnekler aktaran Rehberlik öğretmeni; ‘’Öncelikle potansiyelinizin farkında olmalısınız, beyninize sürekli olumlu mesajlar göndermelisiniz, başaracağınıza tam inanmalısınız ve mutlaka hedefinize odaklanmalısınız’’ dedi.
Rehberlik öğretmeni Ethem Durna öğrencilere hafıza teknikleri konusunda da kısa bilgilendirme yaparak semineri sonlandırdı.
Karaman Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından; tüm idareci arkadaşlarımıza ve ortaokul 8. Sınıf öğrencilerimize teşekkür ediyor öğrencilerimizin ortak sınavlarda ( TEOG) başarılar diliyoruz denildi.