2017-2018 akademik yılında Anadolu Üniversitesinin örgün bölümlerine 6 bin 168 öğrenci yerleşti.

Konuyla ilgili bilgi veren Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Bu yıl Anadolu Üniversitesine ilk tercihinde yerleşen öğrencilerin oranının geçen yıla göre yüzde 3,4’lük bir artış gösterdiğini söyledi. Anadolu Üniversitesini tercih eden adayların bin 761’inin, yani yüzde 28,6’sının Anadolu Üniversitesine ilk tercihleriyle geldiğine dikkat çeken Rektör Gündoğan, “Anadolu Üniversitesine bu yıl gelen öğrencilerimizin neredeyse üçte biri ilk tercihleriyle üniversitemize yerleşmişlerdir” dedi.

"Anadolu Üniversitesi tüm olanaklarını öğrenciler için seferber ediyor"

Anadolu Üniversitesini Türkiye’nin her yerinden başarı düzeyleri yüksek olan öğrencilerin tercih etmesi ve örgün öğretimdeki kontenjanlarının neredeyse tamamının dolması ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Gündoğan, “Anadolu Üniversitesine tüm programlar bazında kayıt hakkı kazanan adayların yüzde 18,6’sının Eskişehir’den, kalan yüzde 81,4’lük kısmının ise ülkemizin diğer illerinden gelecek olmasında; üniversitemizin kaliteli eğitim vermeyi her zaman ilke edinmesinin, öğrenci odaklı bir üniversite olan Anadolu Üniversitesinin tüm olanaklarını öğrencileri için seferber ediyor olmasının, Eskişehir gibi güzel bir şehirde kurulu bulunmasının ve üniversitemiz kampüslerinin önemli rol oynadığını düşünmekteyim” ifadelerini kullandı.

Anadolu Üniversitesini en çok Anadolu lisesi mezunları tercih ediyor

Anadolu Üniversitesini en fazla Anadolu lisesi mezunlarının tercih ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Naci Gündoğan, “Üniversitemize yeni kayıt hakkı kazanan toplam 6 bin 168 adayın; 2 bin 236’sı (yüzde 36,2’si) Anadolu liselerinden, 982’si (yüzde 15,9’u) özel temel liselerden, 507’si (yüzde 8,2’si) liselerden, 416’sı (yüzde 6,7’si) ise Anadolu öğretmen liselerinden gelmiştir. Üniversitemize kayıt hakkı kazanan adayların yüzde 18,6’sı Eskişehir merkezlidir. Eskişehir’i yüzde 9,2 ile İstanbul, yüzde 8,3 ile Ankara, yüzde 6,4 ile Bursa, yüzde 5 ile İzmir ve yüzde 3,5 ile Antalya izlemiştir” bilgisini aktardı.

Adaylar neden Anadolu Üniversitesini tercih ediyor?

En çok tercih edilen üniversiteler arasında Anadolu Üniversitesinin bulunduğuna da değinen Rektör Naci Gündoğan şunları dile getirdi:

“Anadolu Üniversitesinin tercih edilmesinde bütün akademik birimlerinin nitelikli akademik kadrolara sahip olması, derslikleri, laboratuvarları, 7/24 hizmet veren kütüphanesi, günde üç öğün yemek sunan yemekhaneleri, spor altyapısı ve yılda 2 bin 500’den fazla sosyal ve kültürel etkinliğe ev sahipliği yapan sosyal tesisleriyle sadece ülkemizin değil, dünyanın da en güzel kampüslerine sahip olması faktörlerinin yanı sıra Türkiye’nin hayat kalitesi yüksek, güvenli, en güzel şehirlerinden olan Eskişehir’de kurulmuş olmasının da belli başlı etkenler olduğunu düşünüyorum.”