Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Geleceğin Mühendisleri Bilim Kampı başlıyor. TÜBİTAK’ın doğa, bilim ve teknoloji konularında farkındalık yaratmak amacıyla desteklediği 4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları çağrısı kapsamında kabul edilen proje Karaman’ın 10 farklı ortaöğretim kurumundan 20 erkek ve 20 kız öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek.

“40 Öğrenciye eğitim verilecek”

KMÜ Mühendislik Fakültesinde 05–09 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek proje kapsamında Karaman’daki lise 2. ve 3. sınıfa devam eden 40 öğrenciye bilim eğitimi verilecek.

Bilim Kampında öğrencilerin araştırmacıları model alarak mühendislik, bilim ve teknolojiye olan meraklarını arttırmak, yapılacak deneyler ile bilimden zevk almalarını sağlamak ve farklı kurumlarda eğitim gören öğrencilerin kaynaşması amaçlanıyor.

KMÜ’lü öğretim elemanları ve uzmanların eğitmen ve rehber olarak görev alacağı proje kapsamında öğrencilere, mühendislik bilimleri konusunda günlük uygulamalar ve teknolojik gelişmeler tanıtılacak.

Beş gün sürecek programın birinci gününde “Kendi Robotunu Kendin Yap”, “Web Sayfamı Yapıyorum”, ikinci gününde “Kendi DNA’mı Görüyorum”, “Elmadan Cips Olur mu?”, üçüncü gününde “Güneş Pilimi Kendim Yapıyorum”, “Nano Malzemeyi Görüyorum”, dördüncü gününde “Geleceğin Mühendis Adayları Beton Döküyor”, “CNC Tezgâhında Adımı Yazıyorum”, “Geleceğin Mühendisleri Ebru Sanatı Yapıyor” gibi bilimsel etkinlikler yer alacak.

Proje süresince Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ve Mühendislik Fakültesi bölümlerinin tanıtımı yapılarak ar-ge laboratuvarları, güneş pili pilot tesisi ve sanayi fabrikalarının gezilmesinin yanında capoeira ve piknik gibi organizasyonlara da yer verilecek.

Program 2 Mayıs Cuma günü saat 10.00’da açılış konuşmalarıyla başlayacak, 9 Mayıs Cuma günü saat 17.30’da katılımcılara sertifika verilmesiyle son bulacak.

Bilim Kampı hakkında ayrıntılı bilgiye http://bilimkampi.kmu.edu.tr/ adresinden ulaşılabiliyor.