Özel Eğitim Ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Tarafından 2016-2017 Bilim Sanat Merkezlerine  ( BİLSEM) öğrenci tanılama takvimi yayınlanmıştır. Yayınlanan takvime göre Sınıf öğretmenlerimiz ilkokullarımızın 1.2.3.4 sınıflarında okuyan öğrencilerimiz aday gösterilebileceklerdir.

 3. ve 4. sınıf düzeyinde olup aday gösterilen ve Bilim ve Sanat Merkezi Grup Tarama Sınavına girecek öğrencilerin velileri tarafından 35.00 TL sınav ücretini 09 Kasım - 27 Kasım 2015 tarihlerinde T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine “Kurumsal Tahsilat Programı” aracılığı ile vezneden, ATM veya internet bankacılığı üzerinden yatırmaları gerekmektedir.

Sınıf öğretmenlerimiz 09.11.2015 27.11.2015 tarihleri arasında resim yetenek, müzik yetenek, genel zihinsel yetenek bakımından aday gösterilen öğrencilerin gözlem formlarını e-okul sisteminden mutlaka doldurmaları gerekmektedir.

Sınıf öğretmenlerimiz aday gösterdikleri öğrencilerin gözlem formları doldururken Bir öğrenci için en fazla iki yetenek alanından aday gösterilebilecektir. 

Rehberlik ve Araştırma Merkezi olarak sınıf öğretmenlerimize yardımcı olunması amacıyla ilimiz merkezindeki ilkokullarımızın 2.3.4 sınıflarında okuyan öğrencilerimize Rehber Öğretmenlerimiz tarafından grup tarama testi TKT 7-11 ( Temel Kabiliyetler Testi ) yapılmıştır.

Sınıf öğretmenlerimiz,  yapılan grup tarama testi sonucunda yüksek performans gösteren öğrencilerimizin gözlem formlarını öncelikle doldurmaları gerekmektedir.

İlkokul müdürlerimiz ve sınıf öğretmenlerimiz 2016-2017 Bilim Sanat Merkezlerine (BİLSEM) öğrenci tanılama takvimini http://karamanram.meb.k12.tr web adresinden indirebilir.