İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Bozkandak ve Kızılyaka Okullarını Ziyaret Etti

İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu okul ziyaretleri kapsamında, taşımalı eğitim merkezi olan  Bozkandak ve Kızılyaka köylerinde incelemelerde bulunarak öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.
Kızılyaka İlkokulu Müdürü Nurhan Karaca Çatı ve Bozkandak Ortaokulu Müdürü Cihan Kara’dan taşımalı eğitim uygulaması ve okulları hakkında bilgi alan İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, civar köylerden servislerle taşımalı okul merkezine gelen öğrencilerin birleştirilmiş sınıflar yerine müstakil sınıflarda eğitim görerek daha donanımlı yetişebileceğini ifade etti. Birleştirilmiş sınıflarda verilen eğitimin eski Türkiye’ye ait bir uygulama olduğunu belirten Sultanoğlu, “Artık köylerdeki öğrencilerimiz de her türlü donanımı sağlanmış okul binalarında, merkezdeki okullarla aynı şartlarda eğitim görecektir.” dedi.
Okul müdürleri, taşımalı eğitim uygulamasından önce birleştirilmiş sınıflarda eğitim veren öğretmenlerin tek başına görev yapıyor olmasının sıkıntılarından bahsederek öğretmen, veli ve öğrencilerin taşımalı eğitimden memnun olduklarını belirttiler.
Okullarda incelemelerde bulunan İl Müdürü Sultanoğlu, öğretmenlerle bir araya gelerek 2023 hedeflerine ulaşma yolunda öğretmenlerin rolüne değindi. Sultanoğlu, “2023 hedeflerine donanımlı yetişmiş bireylerle ulaşacağız. En büyük sermayemiz; dünya ile rekabet edebilecek bilgi birikimiyle yetişmiş, ahlaki değerlerimizle bezenmiş genç nüfusa sahip oluşumuzdur.” şeklinde konuştu. Öğretmenlerin öneri ve fikirlerini dinleyen Sultanoğlu, sınıfları da dolaşarak öğrencilerle bir süre sohbet etti.
Günün anısına çektirilen fotoğrafların ardından ziyaret son buldu.