03 Nisan 2012 Salı günü saat 14.30'da Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen imza törenine Valimiz Sn. Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Dr. Kamil UĞURLU, Kazımkarabekir Kaymakamı Kamil GÜZEL, Ermenek Kaymakamı Hüseyin SAYIN, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri M. Salih BALDIZ,  İl Emniyet Müdürü Lütfü SÖNMEZ, İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY, daire müdürleri, milli eğitim şube müdürleri ve okul yöneticileri katıldı.
İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulkerim ÇÖMÇE'nin proje hakkında bilgi vermesiyle başlayan programda Karaman Orman İşletme Müdürü İsmail ÇELİK daha önceki yıllarda da okullar için çeşitli desteklerinin olduğunu, bu proje ile çalışmaların belli bir sistematiğe kavuşacağını ve üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerini belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy ise konuşmasında “birlikten güç doğar.” atasözünü hatırlatarak, bu projenin uygulanmasında ortaya konacak işbirliğinin büyük önem taşıdığını ifade etti.  Aksoy  konuşmasında Karaman'ın FATİH projesinde ve e-etüt projesinde pilot illerden olduğunu, bu proje ile Karaman'da eğitimin daha kaliteli bir yapıya kavuşacağının altını çizdi.

Belediye Başkanı Dr. Kamil Uğurlu ise projenin okulların hayatın bir parçası haline gelmesi açısından büyük önem taşıdığını belirterek: “Sözü edilen işbirliğine sevinerek, koşa koşa imza koyuyoruz. Esasen biz okullarımıza her zaman yardımcıyız, bahçeleri tanzim ediyoruz, temizliklerine bakıyoruz. Her türlü ihtiyacını gücümüzün yettiğince karşılamaya çalışıyoruz. Okullar şehrin en güzel yerine yapılmış atıl bir yapıya sahipti. Günün sadece üçte birinde kullanılan atıl yatırımlardı. Eskiden köylerimizde ve kasabalarımızda okul gerektiğinde düğün salonu, gerektiğinde taziye kabul edilen yer, gerektiğinde toplantı salonu olarak kullanılırdı. Okul bahçesi tüm köyün ya da kasabanın çocuğunun oyun alanıydı. Artık bu proje ile okullarımız şehirlerimizde de aynı yapıya kavuşuyor. Bu protokol ile belediyemizin okullara destekleri ve yardımları belli bir sisteme ve disipline kavuşacak.”dedi. Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER ile görüşmesine değinen Başkan Uğurlu, Karaman'da düşünülen ortaöğretim yerleşkesinin bakanlık tarafından da kabul gördüğünü ve bu projenin ilk olarak Karaman'da hayata geçeceğini belirtti.

Vali Süleyman  Kahraman  ise konuşmasına Van ziyaretine değinerek başladı. Van halkının selâmlarını getirdiklerini belirten Vali  Kahraman, incelemeleriyle ilgili bilgi vererek, gözlemlerini aktardı. İmzalanan protokolün ve projenin ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını dileyen Vali  Kahraman  konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “ Hepimiz biliyoruz ki bizim inancımızda ilim beşikten mezara kadar devam etmeli… Bunun için de öğrenmeyi hayatın her anında devam eden ve etmesi gereken bir etkinlik olarak ele almamız gerekiyor. Okulların hayatımızdaki yeri hepimizin malûmudur. Okul hepimiz için ikinci bir aile ortamıdır, okul bir binanın ötesinde bir yapıdır. Bu projenin güzel tarafı, okullarımızın hem fizikî koşullarında hem de ruhunda yeni değişimler içermesidir. Eğer biz okullarımızı toplumu kuşatan bir yapıya kavuşturabilirsek elbette ki toplumsal hayatta bunun karşılığını görürüz. Okullar Hayat Olsun! Bu proje ile mahalledeki vatandaşlarımız da okullarımızın imkânlarından faydalanabilecek… Okul bahçelerimiz yeniden tanzim edilecek, daha güzel bir yapıya kavuşacak… Tabii burada vatandaşlarımıza da belli sorumluluklar düşüyor. Okulu kendi evini koruduğu gibi korumalı ki bu proje hayatta gerçekten karşılığını bulsun. İnanıyorum ki hem kurum ve kuruluşlarımız hem de vatandaşlarımız bu konuda üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir. Projenin ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”

Program Vali KAHRAMAN, Belediye Başkanı UĞURLU, İl Milli Eğitim Müdürü AKSOY ve Orman İşletme Müdürü ÇELİK tarafından “Okullar Hayat Olsun” projesi protokolünün imzalanmasıyla sona erdi.