Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, (Sağlık Meslek Lisesi) “Çalışkanlık” konusunda seminer düzenlendi. 2012 yılında okuldan birinci olarak mezun olan Fatma Demir’in verdiği seminer büyük ilgi gördü.

Havran 112 İstasyonunda işe başlayan Fatma Demir, çalışkanlık konusundaki tecrübelerini mezun olduğu okuldaki öğrencilerle paylaştı. İvrindi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu İlk ve Acil Yardım Bölümünü bitiren Fatma Demir, aynı zamanda Açık Öğretim Kamu Yönetimini okuyor. Demir’in anlattıklarını ilgiyle dinleyen öğrenciler mutlu oldu. Daha önce ablaları da Sağlık Meslek Lisesi’ni kazandığı halde okutulmadığını söyleyen Fatma Demir, çok çalıştığını ve mezun olur olmaz işe başlayarak ailesinin kendisine sunduğu imkanları en iyi şekilde değerlendirdiğini anlattı.

Demir, başarılı olmasında okulda dersleri dikkatli takip etmesinin ve planlı çalışmasının etkili olduğunu söyledi. Öğrencilere fırsat buldukça seminerlere, kurslara da katılmalarını tavsiye eden Fatma Demir, sertifika ve belgelerin iş hayatında önemli olduğunu ifade etti. Karşılaştığı sıkıntıları da anlatan Fatma Demir, ”Mezun olup işe başladığınızda çalıştığınız kurumlarda kendinizi ezdirmemek için çok çalışmanız ve işinizi en iyi şekilde öğrenmeniz gerekir. Derslerinize çok iyi çalışın. Başarı kendiliğinden gelecektir” dedi.

Demir’e teşekkür eden ve hediye veren, Okul Müdürü Mehmet Bicik, öğrencilerin Demir’i örnek almalarını istedi