Türkiye Geçlik Vakfı’nın (TUGVA) düzenlediği “Bursa Akademi”yi bitirenler sertifikalarını aldı.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “TÜGVA Bursa Akademi”nin mezuniyet törenine katıldı. TUGVA’nın Bursa il temsilciliği tarafından Ördekli Kültür Merkezi’nde tertiplenen programda, eğitimini tamamlayan adaylara sertifikaları verildi. Vali Münir Karaloğlu, “Türkiye de bir çok değerimiz, vakfımız, cemiyetimiz var. Gençlikle ilgilenen, Türkiye Gençlik Vakfı adı altındaki yeni bir oluşum ülke genelinde örgütleniyor. Bursa’da da Türkiye Gençlik Vakfı’nın şubesi kuruldu. Genç, güzel arkadaşlarımız, bu vakıfla beraber hem orta öğretim, hem de üniversite gençliğine ulaşmak istiyor. Maksat medeniyet köklerine bağlı, iyi yetişmiş, okuyan, sorgulayan, dünyayı anlayabilen, aklını başkasına kiraya vermeyen bir gençlik yetiştirmek. Son bir yıldır yaşadıklarımız bize gösterdi ki, gençlikle ilgilenmek, gençlik yetiştirmek, başkasına havale edilemeyecek kadar mühim bir iş. Biz bunu çok acı bir tecrübe ile gördük. Onun için bu vakfı önemsiyoruz. Bu vakfın şu anda hem Türkiye genelindeki çalışmaları, hem de ilimizdeki faaliyetleri çok mühim. Büyükşehir Belediye Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. Genç arkadaşlarımıza çok ciddi destekleri var. Yurt ve gençlik merkezi sözü var. İnşallah gelecek sene eğitim öğretim dönemine yetişir ve üniversitemize yakın Görükle bölgesinde gençlerimizin gönül rahatlığı ile gidip, hem zaman geçirebilecekleri, hem de karşılıklı etkileşebilecekleri, çeşitli tartışmalara katılabilecekleri güzel merkezler olur” dedi.

Yapılan organizasyonun sonuna kadar arkasında olduklarının altını çizen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Biz buradan çok ümitliyiz. Bizim için hakikaten örnek çalışmalar. Bu faaliyeti destekliyoruz. Bursa’mız ve bölgemiz için hayırlı olsun. Değerli hocalarımızla birlikte burada Bursa Akademi adı altında çok güzel bir iş yapılmış” diye konuştu.

Gecede ’TÜGVA Bursa Akademi’sinden mezun olan gençlere Vali Karaloğlu ile Büyükşehir Başkan Recep Altepe tarafından sertifikaları verildi.